Про це повідомив Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа під час круглого столу «Виробництво і експорт зерна. Як зберегти позиції України на світовому ринку?».
У період з 1 липня по 16 серпня 2016 року Держпродспоживслужбою проведено фітосанітарну сертифікацію 4 млн 884 тис. тонн зернових культур на експорт. За аналогічний період минулого року ці показники становили 4 млн. 717 тис. тонн зернових.
Про це повідомив Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа під час круглого столу «Виробництво і експорт зерна. Як зберегти позиції України на світовому ринку?».
«Із зазначених обсягів видано фітосанітарні сертифікати на експорт 2 млн 432 тис тонн пшениці (у минулому році – 2 млн 101 тис тонн). З яких продовольчої пшениці 1 млн 166 тис тонн, фуражної пшениці 1 млн 266 тис тонн, ячменю 1 млн 899 тис тонн, кукурудзи 444 тис тонн, інших зернових 108 тис тонн»,- повідомив Володимир Лапа. І додав, що до експорту підготовано 339,3 тис. тонн олійних культур.
«Експорт відбувається, наша зернова продукція затребувана у світі. А це свідчить про пристойну якість українського зерна і про те, що ця продукція відповідає необхідним фітосанатірним нормам та може бути безперешкодно експортована в країни призначення», - заявив Володимир Лапа. Він наголосив, що Держпродспоживслужба підтримує тісну комунікацію з партнерами з інших країн у питаннях лібералізації фітосанітарних вимог, зокрема Єгипту, Ізраїлю, Індонезії. Також ведеться плідна робота щодо покращення фітосанітарного стану на українських полях.
За інформацією Держпродспоживслужби