«Україна має величезний потенціал аби стати ключовим партнером ЄС та Німеччини, зокрема в аграрній торгівлі», - Владислава Рутицька

Опубліковано 10 грудня 2015 року, 16:40

«Сьогодні за підтримки Німеччини ми активно впроваджуємо масштабний проект, який допоможе українським виробникам вийти на нові ринки. Проект «Надання консультацій Україні з аграрної торгівлі в рамках поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) між ЄС та Україною».

Про це наголосила заступник Міністра з питань євроінтеграції під час зустрічі щодо підведення підсумків двосторонньої співпраці в аграрній сфері між Україною та Німеччиною. 

«Сьогодні за підтримки Німеччини ми активно впроваджуємо масштабний проект, який допоможе українським виробникам вийти на нові ринки. Проект «Надання консультацій Україні з аграрної торгівлі в рамках поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) між ЄС та Україною». Ми маємо допомогти вітчизняним аграріям у вирішенні тих викликів, з якими вони стикаються під час експорту продукції. Окрім того, для нас важливо, аби у всіх виробників був максимальний доступ до важливої інформації у галузі торгівлі. Наприклад, необхідні технічні вимоги, наявність позицій відповідно до квот, процедури на митниці тощо. Україна має величезний потенціал для того, щоб стати ключовим партнером ЄС та Німеччини, зокрема в аграрній торгівлі», - додала Владислава Рутицька.

Також заступник міністра наголосила на успішних спільних проектах. 

-  Проект у сфері екологічного землеробства. Метою нового проекту є розширення і поглиблення знань фахівців і керівників у галузі екологічного землеробства.

-  Проект створення «дахової організації», що об’єднуватиме галузеві асоціації.Прикладом для даного проекту є Німецький Селянський Союз, який об’єднує близько 90% усіх фермерів Німеччини і дає їм можливість злагоджено та ефективно впливати та формування державної політики у сфері сільського господарства, а також, поміж іншого, отримувати переваги від членства у Європейському селянському союзі COPA Cogeca, а також у Світовому Об`єднанні Фермерів WFO.

-  Німецький аграрний центр в Україні – НімАЦ. Німецький аграрний центр пропонує для України абсолютно нову концепцію професійної підготовки. Грунтуючись на успішному DEULA-плані, НімАЦ пропонує з лютого 2009 року програму курсів для фахівців і керівників сільського господарства.

«Хочу висловити подяку Федеральному Уряду Німеччини а також всім нашим німецьким колегам за постійну підтримку в розбудові нашого сільськогосподарського сектору.Переважна частина всіх факторів виробництва, які використовують українські аграрії надходять з Німеччини. Окрім цього, ми отримуємо колосальну підтримку в галузі аграрної освіти, білатеральних проектів розвитку аграрного сектору, розвитку міжнародної торгівлі та багато інших. Також відзначу успішну реалізацію та ефективну співпрацю з проектом «Німецько-український агрополітичний діалог».», - додала Владислава Рутицька.

 

 

               Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux