«За результатами проведеного фахівцями Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України аудиту канадських підприємств-виробників м’яса свинини та яловичини, у вересні минулого року 15 підприємств отримали право постачати свою продукцію на територію України. В тому числі три підприємства по виробництву яловичини та 12 по виробництву свинини», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.
З переліком зазначених підприємств можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держветфітослужби vet.gov.ua (розділ “Проінспектовані підприємства”).
Україна дозволила експорт свинини будь-якого канадського федерально-зареєстрованого підприємства, який відповідає критеріям сертифікації. Після успішної інспекції у вересні 2015 року кількість підприємств, які мають право експорту в Україну, досягла 27.
Наразі триває процес узгодження та підписання двостороннього додатку до сертифікату, яким буде встановлено умови визнання еквівалентності систем контролю за безпечністю харчових продуктів в Канаді та Україні. Дана процедура надасть можливість Канадській стороні сертифікувати свої підприємства для експорту м’яса свинини та яловичини до України без проведення українськими інспекторами аудиту кожного підприємства.
Разом з тим Україна, відповідно до міжнародного законодавства, залишає за собою право на проведення вибіркових аудитів підприємств-імпортерів.
Прес-служба Мінагрополітики