Олексій Павленко розповів про основні напрями співпраці між Україною та Нідерландами в агросекторі

Опубліковано 30 березня 2016 року, 11:06

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко взяв участь у круглому столі  щодо проектів, які реалізуються під  координацією Міністерства економічних справ Нідерландів (Гаага, Королівство Нідерландів).

Під час свого виступу Міністр окреслив основні сфери співпраці між країнами та розповів про діючі спільні проекти в галузі сільського господарства.

«Існує декілька можливих напрямів співпраці між Україною та Нідерландами, - зазначив Міністр.  - Зокрема, це навчання і експертна підтримка у створенні правової бази для державно-приватного партнерства в сільськогосподарському секторі, підтримка фермерів, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в сфері розробки і впровадження енергозберігаючих технологій, та надання допомоги дрібним фермерам і  кооперативним об'єднанням у впровадженні екологічних технологій».

Наразі, за словами Олексія Павленка, існує декілька спільних проектів в  агросфері: працює Робоча групи з питань сільського господарства та діє Програма щодо співробітництва у сфері сталого розвитку сільського господарства і сільських територій між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством економічних справ Королівства Нідерландів, яка була підписана 4 червня 2015 року. У 2-3 кварталі 2016 року розпочне роботу Проект із відкриття в Україні нідерландського тренінгового центру з молочарства  при підтримці Уряду Нідерландів, а також у співфінансуванні з боку представників нідерландського приватного сектору.

Також в рамках програми європейського партнерства МАТRA за підтримки нідерландських експертів заплановано реалізацію проекту «BELIEVE».Основна мета проекту - забезпечити участь громад у впровадженні Державної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на період до 2020 року шляхом розробки місцевих планів розвитку сільських територій та моніторингу розробки необхідних для реалізації цих планів та законодавства державних програм.

Очільник відомства нагадав, що нещодавно було підписано Меморандум про порозуміння відносно співробітництва між компаніями «ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (Україна, Київ) та Gezondheidsdienst voor Dieren B.V. (Нідерланди, Девентер)». Нідерландська компанія зобов’язалася надавати українській стороні низку послуг в сфері моніторингу здоров'я і благополуччя тварин.

«Для нас є важливим надання технічної допомоги з боку Королівства Нідерланди та залучення голландських експертів до розбудови агропромислового комплексу України. Сподіваюся, ми і далі будемо продовжувати цю взаємодію»,  – підкреслив Міністр.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux