Олексій Павленко доручив готуватися до найвищого рівня пожежної безпеки

Опубліковано 16 червня 2015 року, 13:16

На засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Прем’єр-міністра України визначено головні завдання щодо заходів з протипожежної безпеки. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час селекторної наради з питань запобігання та протидії масовим пожежам.

За його словами, цього року очікується спекотне та сухе літо. За повідомленням Укргідрометцентру, 15-17 червня у східній та південній частині України, а також Дніпропетровській, Полтавській та Кіровоградській областях утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. «Відповідні відомства мають готуватися до найвищого рівня пожежної безпеки. Останніми днями на всій території України склалася аномально висока температура повітря. Це призвело до значного підвищення класу пожежної небезпеки і збільшилася ймовірність загорання лісів, торфовищ і сільгоспугідь. Для контролю ситуації маємо забезпечити неухильне дотримання планів дій протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь, організувати цілодобове спостереження, забезпечити підприємства засобами пожежогасіння, технікою та інвентарем, збільшити запаси паливно-мастильних матеріалів», - заявив Олексій Павленко.

В ході наради він доручив оперативно інформувати органи місцевої влади та територіальні органи ДСНС України про пожежі в лісах, провести комплексні навчання за участю територіальних органів Держлісагентства, ДСНС та облдержадміністрацій.

Міністр підкреслив, що облаштування мінералізованих смуг та протипожежних водойм, дієвість протипожежної техніки та обладнання, ремонт доріг протипожежного значення – персональна відповідальність керівників обласних управлінь Держлісагентства.

На селекторній нараді було заслухано керівників обласних управлінь лісового та мисливського господарства Дніпропетровської, Херсонської, Запорізької, Сумської та Одеської областей. Так, у Сумській та Донецькій  області утримується надзвичайна пожежна небезпека (5 класу).

Заслухавши виступи керівників областей Перший заступник міністра Ярослав Краснопольський дав доручення керівництву Держлісагентства оновити парк протипожежних автомобілів. Також він наголосив на здійсненні координації усіх служб та підрозділів, відповідальних за протипожежну безпеку в областях.

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux