Мінагрополітики транслюватиме співбесіди з кандидатами в ДП «Укрспирт» у режимі он-лайн

Опубліковано 13 серпня 2015 року, 13:49

Міністерство аграрної політики та продовольства України є одним з лідерів за кількістю проведених конкурсних відборів та забезпечення їхньої відкритості. Таку думку висловив співзасновник Фонду інновацій та розвитку Грузії, член конкурсної комісії Георгій Вашадзе на прес-конференції в ІА «Укрінформ».

Зокрема, вже проведено понад 70 конкурсних відборів, наразі тривають конкурси ще на 36 підприємств, серед яких Укрспирт, ДПЗКУ та Артемсіль. «Кожен громадянин України може брати участь у цих конкурсах та слідкувати за їх проведенням. Адже наша спільна позиція — мінімум суб’єктивності, зрозумілі та об’єктивні критерії, максимальна прозорість та відкритість», — сказав Георгій Вашадзе.

Як повідомив радник Міністра, заступник голови робочої групи з питань роздержавлення ДП, член конкурсної комісії Олексій Зубрицький, вже оприлюднені імена та прізвища учасників конкурсів в ДПЗКУ та Укрспирті. За згодою кандидатів, будуть опубліковані їхні конкурсні пропозиції та результати тестування на благонадійність за системою MIDOT. «Міністерство прийняло принципове рішення зробити публічною всю можливу інформацію про конкурсантів, не порушуючи норм етики та захищених законом персональних даних. Ми вже оприлюднили їхні прізвища, аби громадськість, експерти та журналісти могли самостійно оцінити бекграунди кандидатів і результати їхньої роботи. За згодою претендентів також опублікуємо їхні конкурсні пропозиції — стратегічне бачення розвитку компаній», — підкреслив Олексій Зубрицький.

Крім того, Мінагрополітики організує он-лайн трансляцію співбесід з кандидатами на посади директора ДП «Укрспирт». «Якщо не виникне законних або технічних перешкод, кожний громадянин зможе спостерігати за тим, що говорить кандидат, яке має бачення з розвитку підприємства та скласти власне уявлення, наскільки той чи інший претендент здатен впоратися з проблемами держкомпаній», — сказав Георгій Вашадзе.

Нагадаємо, на конкурс в ДПЗКУ надійшли документи від 45 кандидатів, в Укрспирті — 37. Проте через надання неповного пакету обов’язкових документів 4 та 3 претендентам відповідно в подальшій участі у відборі відмовлено. Таким чином, на посади директора ДПЗКУ претендує 41 кандидат, Укрспирту — 34. Вони дали згоду на оголошення власних персональних даних. Отже для забезпечення максимальної прозорості відбору Мінагрополітики оприлюднило їхні прізвища. Ознайомитися з переліком можна за посиланням.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux