Владислава Рутицька зустрілась із заступником Міністра сільського господарства Литовської Республіки Вилюсом Мартусявичюсом

Опубліковано 10 листопада 2015 року, 10:07

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька провела робочу нараду з делегацією на чолі із заступником Міністра сільського господарства Литовської Республіки  Вилюсом Мартусявичюсом.

Під час наради сторони обговорили реалізацію проекту «Укріплення адміністративних та інституційних можливостей Мінагрополітики і Держветфітослужби України», Продовження співробітництва та визначення майбутніх напрямків в галузі тваринництва, співробітництво в галузі ветеринарної медицини та галузі захисту рослин.

«Ми вдячні литовським колегам за всебічну підтримку наших євроінтеграційних процесів. Ми високо цінуємо ту практичну допомогу, яку отримали українські профільні служби. В рамках проекту ми працюємо за трьома напрямами: фітосанітарні питання, тваринницька галузь та сфера захисту рослин. Литовська Республіка готова надавати консультаційну допомогу Україні в сфері євроінтеграції шляхом обміну досвідом щодо вимог до харчової продукції, питань гармонізації законодавства, роботи центральних органів виконавчої влади тощо», - сказала Владислава Рутицька.  

Щодо перспективи співпраці у галузі захисту рослин, сторони визначили основні напрями:державного контролю за безпекою ядохімікатів та пестицидів, процедуру видачі сертифікатів, опрацювати питання щодо заснування лабораторій по аналізу та діагностиці пестицидів та ядохімікатів в Україні.

Також обговорили перспективи розвитку співпраці у галузі тваринництва, зокрема: адаптація законодавства в галузі тваринництва, формування спільних галузевих проектів з розвитку племінного тваринництва та ветеринарної медицини, сприяння литовської сторони до залучення фінансової підтримки ЄС для реалізації обопільної наукової та прикладної інноваційної діяльності у галузі тваринництва. Запропоновано здійснити обмін делегаціями науковців і бізнесменів, надати литовською стороною експертно-консультативної допомоги з питань законодавчого забезпечення у галузі тваринництва, захисту рослин та фітосанітарії.

«Ми позитивно оцінюємо ті євроінтеграційні зміни, які зараз відбуваються в сфері сільського господарства в Україні. Литовська Республіка  активно співпрацює з Держветфітослужбою України у сфері харчової безпеки. Безпека продуктів харчування – одна із ключових вимог ЄС щодо допуску української продукції на ринки. Ми завжди відкриті до спільної роботи", - повідомив під час зустрічі заступник Міністра сільського господарства Віліус Мартусевічаус.

Довідково: Навесні 2015 року заступник Міністра Владислава Рутицька відвідала з робочим візитом Республіку Литву та виступила з ініціативою залучення литовських фахівців до роботи над даним проектом.

За підсумками проекту «Укріплення адміністративних та інституційних можливостей Міністерства аграрної політики та продовольства України і Державної ветеринарної і фітосанітарної служби України», очікуються такі результати:

-  практичне впровадження та контроль за виконанням законодавства у сфері здоров'я тварин, транспортування та забою тварин, побічних продуктів тваринного походження, включаючи матеріали особливого ризику;

-   наближення законодавства у даній сфері до стандартів ЄС;

- комплексна підготовка лабораторного персоналу для використання валідованих методів експлуатації нового обладнання;

-  забезпечення простежуваності лабораторних вимірювань та досліджень у відповідності до міжнародних стандартів.

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux