Відновлення зрошення дозволить щорічно додатково виробляти с/г продукції на 15 млрд грн, - Ярослав Краснопольський

Опубліковано 03 березня 2016 року, 15:55

За його словами, виконання цього проекту дасть значний соціально-екологічний та соціально-економічний ефекти, а також зменшить негативний вплив змін клімату на ведення землеробства у південному регіоні України, особливо у посушливі роки.«Крім того, це сприятиме збільшенню кількість робочих місць й дозволить щорічно додатково виробляти сільськогосподарську продукцію на загальну суму не менше 15 млрд гривень», - зазначив Перший заступник Міністра.

Питання відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем для нашої держави є надзвичайно важливим. Тож протягом 2016 – 2021 рр. передбачена робота з модернізації та відновлення зрошувальних систем на площі біля 1 млн га.  Про це повідомив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський під час засідання колегії Мінагрополітики з міжнародними донорськими організаціями. 

За його словами, виконання цього проекту дасть значний соціально-екологічний та соціально-економічний ефекти, а також зменшить негативний вплив змін клімату на ведення землеробства у південному регіоні України, особливо у посушливі роки.

«Крім того, це сприятиме збільшенню кількість робочих місць й дозволить щорічно додатково виробляти сільськогосподарську продукцію на загальну суму не менше 15 млрд гривень», - зазначив Перший заступник Міністра.

«З огляду на вкрай незадовільний рівень використання наявного потенціалу зрошувальних систем, відновлення роботи зрошувальних систем для нашої держави є надзвичайно важливим. Адже площі фактичного поливу із 2,3 млн. га в 1990 році скоротились до 473 тис. га в 2015 році, тобто більше ніж у 4 рази», - наголосив під час свого виступу Ярослав Краснопольський.

Він також зауважив, що на відновлення 550 - 635 тис. га зрошуваних земель, які зосереджені на півдні країни (у Херсонській  - 225 тис. га, Запорізькій - 140 тис. га,  Миколаївській та Одеській – по 100 тис. га, Дніпропетровській - 70 тис. га, областях), необхідно залучити 1,0 - 1,5 млрд. доларів  США інвестицій.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux