Спрямовуємо свої зусилля на створення умов для розвитку прозорого ринку сільгоспземель в Україні, - Владислава Рутицька

Опубліковано 28 січня 2016 року, 16:11

Проект Твінніг – це один з інструментів, які запроваджені в рамках ЄС для зміцнення відносин між країнами Європейського Союзу. Про це повідомила  заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, коментуючи заключну конференцію проекту ЄС «Твіннінг. Допомога у розвитку відкритого і прозорого ринку сільськогосподарських земель в Україні».

«Ми спрямовуємо свої зусилля на створення умов для розвитку прозорого та транспарентного ринку сільськогосподарських земель в Україні. Як результати проекту ми маємо ряд напрацювань у сфері удосконалення земельного законодавства на основі найкращих практик ЄС. Окрім того, під час роботи проекту на території України більше 30 фахівців отримали міжнародні сертифікати у сфері консолідації земель та землеустрою», - наголосила заступник Міністра Владислава Рутицька.

Під час навчального курсу фахівці, що представляли  Держземагентство, Мінагрополітики, Мінрегіон та Інститут економіки і прогнозування НАНУ, використовуючи картографічні матеріали українських сіл та прилеглих територій, розробляли плани консолідації земель з урахуванням інтересів сільської громади з огляду на кращі практики країн ЄС.  Особливу увагу експерти проекту Твіннінг приділили стратегічним та практичним питанням консолідації земель.

Надалі, у якості тренерів, фахівці, що пройшли навчання, проводитимуть навчальні семінари та тренінги для фахівців у сфері земельних відносин  в Україні.

"Удосконалення земельного законодавства на основі найкращих практик ЄС, підвищення професійних умінь державних службовців за такими темами як обіг та оцінка сільськогосподарських земель, консолідація земель та землеустрій тощо. Це все важливі завдання, над якими ми ефективно працюємо", - додала Владислава Рутицька.

Довідково: Метою Проекту «Твіннінг» є удосконалення управління землями сільськогосподарського призначення в Україні. Це має стати стимулом для розвитку економіки та допомогти у розробленні земельної та аграрної політики. На території України проект Твіннінг реалізовується консорціумом держав-членів ЄС, зокрема Нідерландів, Німеччини та Литви у співпраці з Державним агентством земельних ресурсів України. Проект стартував 8 січня 2014 і продовжувався 21 місяць.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux