Павленко: Нарощування виробництва біоетанолу – внесок в енергетичну незалежність України

Опубліковано 28 січня 2016 року, 15:52

«Не зважаючи на сприятливі природно-кліматичні умови та родючі ґрунти, сільськогосподарський сектор України працює лише на 50% потужності через використання застарілих методів ведення господарства та поганої якості агротехніки та обладнання. Тому сьогодні український АПК відчуває потребу в нових інвестиційних проектах, які допоможуть підвищити конкурентоспроможність вітчизняного агросектору у світі», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час виступу на міжнародній конференції «Україна в фокусі: Стратегічна зустріч глобальних експортно-кредитних агентств і багатосторонніх фінансових установ».

Він повідомив, що на даному етапі інвестиції необхідні для підвищення рівня конкуренції у всіх галузях сільського господарства. Інвестиції забезпечать подальший розвиток галузі та гармонізують умови для всіх гравців на сільськогосподарському ринку.

«Для реалізації свого сільськогосподарського потенціалу, Україна потребує інвестицій в інфраструктуру, технології та обладнання. Крім того, нам вкрай важлива підтримка малого і середнього фермерства та інвестиції у виробництво товарів з доданою вартістю», - зауважив Міністр.

Крім того, за словами голови відомства, ключовим напрямом для аграрної галузі в 2016 році має стати виробництво біоетанолу, що дозволить забезпечити енергетичну незалежність країни. Потенційні можливості цього напряму величезні: Україна може виробляти 21,8 млрд м3 біогазу, біоетанолу – 1,5 млн тонн, біодизелю – 1,2 млн тонн, твердого палива – 37,9 млн тонн.

 У 2016 році Мінагрополітики заплановано проведення низки заходів для розвитку біоетанольного напряму:

- підготовка законопроектів для вдосконалення законодавства щодо «зеленого тарифу» (електроенергію, вироблену на базі біогазу та біомаси);

- сприяння системі ліцензування, наприклад, в 2015 році було скасовано ліцензування виробництва біогазу та рідких видів біопалива;

- реалізація спільних проектів у сфері виробництва і експорту біоетанолу та біопалива.

 «Всі ці області містять цікаві можливості для інвесторів, забезпечуючи  високу прибутковість і тим самим сприяючи розвитку української економіки», - підсумував Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux