Представники ВНАУ відвідали виставку «Експо - 2020»

Опубліковано 03 грудня 2021 року, 14:20

Наприкінці листопада делегація Вінницького національного аграрного університету відвідала Всесвітню виставку «Експо-2020», що проходить в м. Дубай (ОАЕ).

Президент Вінницького національного університету, д.е.н., професор, академік НААН України Григорій Калетнік, ініціюючи відрядження делегації ВНАУ на «Експо 2020»,  поставив перед кожним її членом завдання ознайомитись з представленими на виставці досягненнями, зафіксувати їх і використовувати цей досвід як орієнтир в освітній, науковій та практичній виробничій діяльності всіх структурних підрозділів університету.

«Україна, як частина цілісного світу на Землі, а особливо нові покоління, представники яких сьогодні є студентами, молодими науковцями та фахівцями, відчувають дух перетворень і гостру відповідальність у збереженні світу, в якому ми живемо. Тому студенти та аспіранти разом із представниками професорсько-викладацького складу ВНАУ протягом майже тижня знайомились з експозиціями «Експо 2020», - розповів Григорій Калетнік. 

На думку президента Вінницького національного аграрного університету створення більш продуктивних взаємозв’язків в рамках процесів глобалізації, розвиток людського капіталу для стимулювання прогресу, партнерство як головна рушійна сила інновацій та зайнятості, прогрес, без шкоди для потреб майбутніх поколінь – ті це вектори, які визначені «Експо 2020», як теми новітніх досліджень та розробок. На переконання академіка Калетніка, саме ці та інші теми виставки, є реперними точками росту людської популяції, викликами, які об’єктивно можна вважати іспитом сучасній земній цивілізації на зрілість та здатність до сталого розвитку.

Під час зустрічі, делегація науково-педагогічних працівників, студентів та аспірантів ВНАУ вручила керівнику українського павільйону «Експо 2020» прапор свого університету. А також від імені своєї делегації висловила побажання того, що заклади вищої освіти України, серед яких Вінницький національний аграрний університет, активно нарощують масштаби наукової діяльність, працюють над новітніми технологіями та стартапами і, найголовніше, мають чималі здобутки як результат своєї праці.

Проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності, д.е.н., професор Інна Гончарук відзначила важливість таких всесвітніх виставок, які присвячені  пошуку шляхів взаємозв’язку, співпраці та формуванню нових партнерських відносин, розвитку інновацій та нових ідей щодо створення кращого майбутнього на планеті Земля.

«Участь в таких світових заходах розширює межі світогляду молоді та надихає до наукової та інноваційної діяльності. А враховуючи те, що загальна тема виставки Експо 2020 -  «Об’єднуючи Розуми, Створюємо Майбутнє», наша делегація прониклась духом новітньої філософії, за якою майбутнє планети», - заявила Інна Гончарук. 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux