В Україні стабілізувалася ціна на цукор

Опубліковано 03 грудня 2021 року, 11:15

На внутрішньому ринку фіксується деяке зниження та уповільнення темпів зростання цін на харчові продукти.

За оперативними даними ОДА, у листопаді проти жовтня цього року подешевшали крупа пшоняна на 1%, крупа гречана - 1%. Зокрема нормалізувалася ціна на цукор.

Також, відносно минулого року ціна на картоплю знизилася на 16 %. Стабільними залишаються ціни на м’ясо ВРХ, м’ясо свиней та птиці (кури). 

Відбулося зростання цін на вітчизняному продовольчому ринку на такі види сільськогосподарської продукції: капуста на 10%, буряк та цибуля на 4%, морква на 3%.

Питомим фактором пізвищення стало збільшення витратності виробництва у зв'язку з високим ціновим тиском з боку ринку енергоносіїв.

Забезпечення цінової стабільності на ринку продовольства постійно перебуває в центрі уваги Уряду. Здійснюється аналіз ситуації щодо змін цін на соціально значущі товари та у разі їх необґрунтованого зростання вживаються відповідні дії.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux