«Навчати рибних патрульних будуть тренери поліції та міжнародні експерти», - Павло Гвозденко

Опубліковано 15 грудня 2015 року, 14:03

 15 грудня офіційно розпочалася подача документів для участі у конкурсі до рибоохоронного патруля. Проте, попередню анкету бажаючі мали змогу  заповнити он-лайн на сайті відомства з 9 грудня. Про це повідомив перший заступник Голови Держрибагентства, керівник проекту «Рибний патруль» Павло Гвозденко.  

«Починаючи запуск патруля, ми розраховували, що матимемо п’ять чоловік на місце – тобто 300 претендентів. Але, на наш приємний подив, бажаючих долучитися до реформування галузі виявилося набагато більше. Тільки за першу добу ми отримали 359 анкет. За перші 5 днів – 590», – наголосив Гвозденко.

Проте, за його словами, не всі кандидати відповідають конкурсним вимогам. «Наприклад, серед бажаючих стати рибними патрульними є хлопці віком 14 і 16 років. Нам приємно, що молоде покоління українців цікавиться станом наших водойм і хоче змінювати країну»,  - додав Гвозденко.

Тих кандидатів, що пройдуть кадровий конкурс, чекає навчання з урахуванням кращого європейського досвіду. Освітня програма включатиме  курси основ рибоохоронної діяльності та вивчення рибогосподарського законодавства та використання зброї. Окрему увагу у навчанні ми приділимо  іхтіології та іхтіопатології - рибні патрульні мають досконало орієнтуватися у видах риб і особливостях їх життєдіяльності.  «Серед іншого, ми залучаємо до підготовки тих викладачів, що готували патрульну службу поліції.  Вони вчитимуть наших патрульних володіти зброєю, плавзасобами та загальному законодавству. Плануємо їх відправляти на стажування за кордон та на тренінги міжнародних експертів. Зокрема, вже цієї весни відбудеться тренінг Генеральної комісії з питань рибальства в Середземномор’ї», –  наголосив керівник «Рибного патруля».

За словами Павла Гвозденка, рибні патрульні матимуть сучасну форму та човни, а також прилади нічного бачення та іншу техніку, яку активно використовують європейські колеги. «Новітні технології  та обладнання  дозволять вибудувати на водоймі якісно нову систему контролю. Наприклад, в Київській області рибоохорона сьогодні використовує катери потужністю переважно у 50 кінських сил. Нові матимуть - 150. Вони економніше споживатимуть пальне і в той же час розвиватимуть швидкість до 70  км на годину. Це дозволить набагато якісніше патрулювати акваторію», - зауважив він.

Водночас, Павло Гвозденко наголосив, що форма українських патрульних також буде пошита за аналогом норвезького зразку. «Норвежці надали нам зразок повного комплекту форми працівника рибоохорони. Форма прибула до нас вчора. Вона дуже зручна і надійна, наші інспектори у червні мали можливість особисто оцінити її якість. Наразі плануємо передати цю форму вітчизняним виробникам, для виготовлення її зразка в Україні», - повідомив Гвозденко.

 

 

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux