«Україна потребує якісної і ефективної дерегуляції», - Владислава Рутицька

Опубліковано 15 грудня 2015 року, 13:29

Агропромислова галузь - основний локомотив економіки України. Створення якісно нових умов для розвитку АПК – наше першочергове завдання. Про це написала в своїй колонці для «Економічної правди» заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

 

«В 2015 році ми скасували 14 дозволів, скоротили перелік істотних умов договору оренди землі, скасували обов'язковість державної експертизи проектів землеустрою щодо сівозміни, удосконалили регулювання виробництва органічної продукції. Також ми продовжили наводити порядок у сфері документації із землеустрою. Це все те, що спростить ведення сільськогосподарської діяльності, зменшить кількість паперів, довідок та походів по кабінетах чиновників. Було значно спрощено процес, пов'язаний з переміщенням деяких сільськогосподарських товарів територією України. Зокрема, скорочено строк видачі карантинного та фітосанітарного сертифікатів з п'яти днів до 24 годин. Було мінімізовано контроль у сфері карантину рослин. Однак головне - прийняття законопроекту 2558а, який знімає чи обмежує 22 дозвільні процедури. Я є одним з його співавторів», - наголосила Владислава Рутицька.

З набуттям чинності документа держава скасовує застарілі регуляторні механізми в агросекторі, а також знищує ті, що дублюють один одного або не відповідають міжнародним зобов'язанням України.

«Знищення 22 дозвільних процедур - це революційне рішення. Це були 22 перепони для розвитку галузі, 22 удари по інвестиціях, 22 годівниці для корупціонерів. Полегшення відчують усі аграрії України. Ми сильно вдарили по корупції, і я не перебільшую. Значно знизяться її ризики, пов'язані з видачею дозволів», - додає заступник Міністра.

«Крім очевидних результатів, які можна буде побачити вже у 2016 році, - за словами Владисливи Рутицької, - збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів, підвищення рентабельності, розширення експорту, - закон буде мати і стратегічні наслідки. У першу чергу - це стимулювання залучення інвестицій в АПК, збільшення врожайності основних культур та підвищення інвестиційної привабливості тваринництва. Це саме ті цілі, яких потребує галузь».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux