Аудит діяльності державного підприємства «Мурафський кар’єр»

Опубліковано 13 вересня 2019 року, 09:25

На виконання пункту 1 розділу 1 Операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту Міністерства аграрної політики та продовольства України на 2019 рік., та наказу Мінагрополітики «Про проведення аудиту відповідності діяльності державного підприємства «Мурафський кар’єр» від 23 липня 2019 року № 406, Управлінням внутрішнього аудиту проведено плановий аудит відповідності діяльності зазначеного підприємства за період діяльності з 01 січня 2017 року до 30 червня 2019 року.

Аудиторський висновок – негативний, аудиторський звіт від 06.09.2019 № 24-22/19.

Плановий аудит відповідності діяльності ДП «Мурафський кар’єр» засвідчив факти недотримання вимог законодавства та внутрішніх регламентів.

Аналіз фінансово-господарської діяльності ДП «Мурафський кар’єр» засвідчив затримання темпів економічного зростання та розвитку підприємства, погіршення його фінансового стану.

Фактична діяльність підприємства відповідала видам діяльності, які передбачені Статутом та іншими регуляторними актами.

ДП «Мурафський кар’єр» провадило свою діяльність без наявності затвердженого фінансового плану.  

Керівництвом ДП «Мурафський кар’єр» не забезпечено виконання своєчасної та повної виплати заробітної плати працівникам підприємства.

На підприємстві не розроблено та не запроваджено будь-яких регламентів або внутрішніх нормативних документів щодо встановлення цінової політики, порядку та принципів ціноутворення.

Не розроблена та не затверджена на ДП «Мурафський кар’єр» організаційна структура. Не встановлені відповідні повноваження і процеси прийняття рішень, включаючи правила підпорядкування і методи регулювання з визначенням ступеню централізації та масштабу контролю, функцій і управлінських завдань.

На ДП «Мурафський кар’єр» не забезпечено належну організацію внутрішнього контролю та ведення бухгалтерського обліку в частині документування діяльності підприємства, розробки та затвердження Положення про облікову політику підприємства.

Мали місце інші окремі порушення законодавства та нормативно-правових актів при здійснені фінансово-господарської діяльності, з метою усунення яких структурним підрозділам Мінагрополітики та керівництву ДП «Мурафський кар’єр» надані відповідні аудиторські рекомендації.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux