Зарплата у с/г підприємствах Івано-Франківської області є найвищою в Україні, - керівник профільного департаменту ОДА

Опубліковано 11 квітня 2016 року, 12:57

Заробітна плата у 2015 році в сільськогосподарських підприємствах області у розрахунку на одного штатного працівника склала 4358 грн., що в 1,6 рази більше до попереднього року і є найвищою в Україні. Про це повідомила директор Департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА Марія Савка під час щотижневої апаратної наради, звітуючи про підсумки роботи агропромислового комплексу за 2015 рік та плани на 2016 рік.

«В окремих сільськогосподарських підприємствах заробітна плата складає від 5 до 10 тис. грн. на місяць. При цьому в економічно активних підприємствах області станом на 1 січня 2016 року заборгованість із виплати заробітної плати взагалі відсутня», - зазначила Марія Савка під час свого виступу.

Окремо Марія Савка звітувала про розвиток харчової та переробної промисловості області, де зазначила, що пріоритетом тут є вдосконалення галузевих стандартів до загальноєвропейських вимог якості й екологічної безпеки. «П’ять підприємств області вже мають дозвіл на експорт продукції до країн ЄС і Митного Союзу. На 14 підприємствах впроваджена система контролю якості продукції. Ще 16 підприємств харчової і переробної промисловості в стадії впровадження системи НАССР», - зазначила Марія Савка.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА також зазначила, що Прикарпаття дає можливість щороку заготовляти тисячі тонн дикорослих ягід, грибів, плодів і цілющих лікарських трав, які користуються значним попитом на внутрішньому і європейському ринках. «Виробництво екологічно чистої продукції – пріоритетний напрямок розвитку прикарпатського села. Споживачами даного виду продукції, в першу чергу,  є гості та туристи, які відвідують Прикарпаття, зокрема, в рамках зеленого туризму», - зазначила Марія Савка.

Говорячи про розвиток сільського зеленого туризму, вона наголосила, що 57% населення області проживає на території сіл, тому даний напрям є важливим для регіону. «В області функціонує понад 200 туристично-рекреаційних закладів та 800 приватних садиб сільського зеленого туризму. При чому найбільша кількість – понад 500 садиб, зосереджена на території Яремчанської міської ради», - зазначила директор Департаменту.

Окремо Марія Савка повідомила про залучення інвестиційних коштів у розвиток агропромислового комплексу області. «Станом на 1 січня 2016 року обсяги прямих іноземних інвестицій у підприємства сільського господарства та виробництва харчових продуктів і напоїв з початку інвестування склали 391,4 млн. дол. США, в тому числі у сільське господарство - 65,6 млн. дол. США. Ынвесторами є 17 країн світу, де основна частина капіталу вкладена нерезидентами Данії, Польщі, Німеччини та Кіпру. У розвиток агропромислового комплексу у 2015 році було залучено 8,3 мрд. грн. капітальних інвестицій (майже в 5 разів більше 2014 року), в тому числі в сільське господарство - 1,5 мрд. грн. (у 4 рази більше), харчову промисловість - 6,8 мрд. грн. (у 5,2 раза більше)», - зазначила Марія Савка.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux