За 2016 рік учасникам АТО надано 29 тисяч земельних ділянок

Опубліковано 04 січня 2017 року, 17:38

За минулий рік головними управліннями Держгеокадастру учасникам антитерористичної операції в усіх областях України надано 29 012 земельних ділянок загальною площею 37 356 гектарів. Ділянки призначені для будівництва, садівництва, ведення особистого селянського господарства.

З цієї кількості лише у грудні 2016 року учасники АТО  отримали у власність 3 103 земельні ділянки загальною площею 3939 гектарів.

Всього від початку ініціативи з виділення земельних ділянок учасникам АТО у липні 2014 року до органів Держгеокадастру надійшло 123549 заяв, з яких було задоволено 99871, або  81%. Безпосередньо у власність органами Держгеокадастру цій категорії громадян  було передано 99871 ділянку загальною площею майже 120 000 га.  Для порівняння, за цей же період до органів місцевого самоврядування учасники АТО подали 73189 заяв, з яких було задоволено 31900 або 44%. У власність військовим органами місцевого самоврядування надано 11470 га.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

"Для Держгеокадастру, а також Міністерства аграрної політики в цілому, робота з виділення земельних ділянок для захисників України залишається одним з пріоритетних питань. За останні півтора роки алгоритм розгляду заяв та процес резервування вільних масивів земель були максимально оптимізовані, що дозволило значно пришвидчити темпи та інтенсифікувати процесс передачі земель у власність учасникам АТО", - відзначив Максим Мартинюк, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

Довідково:

Надання учасникам антитерористичної операції земельних ділянок у власність із земель державної та комунальної власності здійснюється в порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України.

Відповідно до положень статті 121 Земельного Кодексу громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності, зокрема, в таких розмірах:

для ведення особистого селянського господарства – не більше 2,0 гектара;

для ведення садівництва – не більше 0,12 гектара;

для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах – не більше 0,25 гектара, в селищах – не більше 0,15 гектара, в містах – не більше 0,10 гектара;

для індивідуального дачного будівництва – не більше 0,10 гектара.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux