З 10 вересня на Закарпатті розпочинається заборона на вилов водних біоресурсів

Опубліковано 09 вересня 2019 року, 12:37

З 10 вересня 2019 року у водоймах Закарпатської області розпочинається заборона на лов (добування) риби та інших водних біоресурсів. Враховуючи рекомендації науково-дослідних організацій, заборона триватиме в період з 10 вересня 2019 року по 10 січня 2020 року. Про це йдеться у відповідному наказі Закарпатського рибоохоронного патруля від 06.09.2019 № 162. Документ можна переглянути за лінком.

Основна мета заборони – забезпечити охорону та збереження середовища існування, шляхів міграції і місць природного відтворення риби, яка нереститься в осінньо-зимовий період. Проведення заходів, спрямованих на збереження та охорону водних біоресурсів передбачено також розпорядженням Закарпатської обласної державної адміністрації від 29.08.2019 № 457.

В період осінньо-зимової нерестової заборони любительське рибальство дозволено однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом із однією приманкою з берега на спеціально визначених ділянках:

- на р. Тиса: від прикордонного знаку № 361 в м. Чоп Ужгородського району вверх по течії до с. Кваси Рахівського району;

- на р. Теребля: від місця впадіння у р. Тиса вверх по течії до пішохідного мосту в с. Мерешор;

- на р. Тересва: від місця впадіння у р. Тиса вверх по течії до автотранспортного мосту в с. Нересниця;

- на р. Ріка: від місця впадіння у р. Тиса вверх по течії до автотранспортного мосту на початку с. Нижній Бистрий;

- на р. Боржава: від верхнього б’єфу шлюзу в с. Боржава вверх по течії до автомобільного мосту у с. Довге;

- на р. Латориця: від державного кордону Україна – Словацька Республіка вверх по течії до автотранспортного мосту в м. Свалява;

- на р. Уж: від державного кордону Україна – Словацька Республіка вверх по течії до автотранспортного моста в с. Забрідь;

- на замкнених водних об’єктах (озерах, ставках), водосховищах та староріччях (старицях).

Держрибагентство закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених обмежень. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання невідкладно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» відомства: 0 (800) 50-52-50.

Довідково:

Щороку в осінньо-зимовий період у річках та притоках передгірських і гірських районів Закарпаття відбувається нерест струмкової форелі та миня річкового. Під час нересту риба стає більш вразливою і може зазнати негативного впливу з боку людини та її діяльності, тому підлягає особливій охороні. На жаль, сьогодні чисельність струмкової форелі і миня річкового у водоймах області скорочується у зв’язку із забрудненням середовища існування, господарською діяльністю в руслах малих річок та браконьєрством.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux