Всеукраїнський хакатон аграрних інновацій пройде за підтримки Мінагрополітики, - Владислава Рутицька

Опубліковано 30 листопада 2015 року, 15:37

Українська ІТ-індустрія має потенціал для росту в агросекторі. Україна – є глобальним гравцем на ринку продовольства. Посилити її конкурентоспроможність та ефективність в агросекторі можуть саме прогресивні ІТ-рішення, які дозволять створювати унікальні продукти для національних компаній і міжнародних агрохолдингів.

Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Владислава Рутицька, виступаючи на публічному обговоренні напрямів співпраці ІТ та аграрного сектору.

«Потенціал цих двох секторів – ІТ та аграрного -  величезний. Від створення спеціалізованого програмного забезпечення до розробки інформаційних порталів.  В українських аграріїв і IТ-компаній сьогодні є шанс створити унікальний бренд України як постачальника не тільки якісної сільгосппродукції, але й ефективних IТ-рішень для аграрного сектору. Окрім того, проведення Всеукраїнського хакатону аграрних інновацій пройде за підтримки Мінагрополітики України орієнтовно в лютому місяці. Сьогодні сільгоспвиробники мають визначити для себе перспективні напрями, які можна вирішити за допомогою ІТ та технологічних рішень»,  - повідомила Владислава Рутицька.

"Високі технології - це інтелектуальна додана вартість і нам слід зосередити свої зусилля не тільки для ефективного виробництва сировини, але і для впровадження ІТ, перш за все, у переробну галузь, аграрну логістику та виробництво готового якісного продукту" - зазначив Дмитро Шульмейстер, директор Департаменту продовольства.

Заступник Міністра Владислава Рутицька навела успішний приклад співпраці представників новітніх технологій та сільгоспвиробників - це приклад українського стартапу Drone.ua.  Проект стартував у 2014 році та вже отримав великі замовлення від аграріїв та промисловців. 

Окрім того, в Україні є успішні приклади розробки векторної карти полів (яка формується за допомогою знімків з супутника). Така методика дозволяє за космічними знімками розпізнавати різні культури, стежити за динамікою посівів, здійснювати моніторинг за окремими показниками.

«Щодо напрямів розвитку співпраці двох перспективних сфер, то ми говоримо про розробку програмного забезпечення для прозорості земельного кадастру, впровадження практик точного землеробства, застосування у галузі геоінформаційних систем, використання безпілотних літальних апаратів, підвищення рівня обізнаності аграріїв в питаннях ІТ-інновацій, розвиток внутрішнього ринку технологій в аграрному секторі тощо»,  - додала заступник Міністра з питань євроінтеграції.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux