Володимир Топчій долучився до Всеукраїнського дня поля на Виставково-інноваційному центрі НААН України

Опубліковано 25 червня 2019 року, 16:47

25 червня заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій відвідав Всеукраїнський день поля, який відбувся на Виставково-інноваційному центрі НААН у Київській області. Участь у заході взяли Президент НААН Ярослав Гадзало, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, науково-дослідних інститутів, сільськогосподарських підприємств та громадськості.

«Українська аграрна наука постійно працює над підвищенням продуктивності та адаптивності до стресових факторів сортів і гібридів сільськогосподарських культур, а також над удосконаленням технологій їх вирощування. І сьогодні ми маємо гарду нагоду ознайомитися із новітніми розробками десятків наукових установ НААН, які демонструються на полях Виставково-інноваційного центру НААН», - відмітив Володимир Топчій.

Заступник Міністра додав, що зазначений Центр є всеукраїнською платформою для демонстрації інновацій у сучасних технологіях вирощування, проведення навчання керівників, спеціалістів господарств та фермерів.

Крім того, Володимир Топчій зазначив, що на сьогодні до Державного реєстру сортів рослин, придатних до поширення в Україні, внесено 11530 сортів. Зокрема, за результатами кваліфікаційної експертизи до Реєстру включено 1119 сортів у 2018 році та 869 сортів станом на 17 травня 2019 року.

Так, на території Виставково-інноваційного центру, який займає площу у 76,4 га, представлено понад 1200 сортів і гібридів 76 сільськогосподарських культур. Також на полях Центру цього року закладено демонстраційні насадження плодово-ягідних культур на зрошенні, а саме: яблуні, груші, сливи, вишні, черешні, смородини чорної та червоної, аґрусу, жимолості, ожини, малини, лохини та суниці.

Учасників заходу, з-поміж іншого, проінформовано з питань сталого розвитку систем землеробства, раціонального упорядкування території, оптимізації структури посівів сільськогосподарських культур, впровадження сучасних раціональних сівозмін, систем обробітку ґрунту, розробки і застосування науково обґрунтованих систем удобрення, вибору найпродуктивніших сортів і гібридів, адаптованих до конкретних умов вирощування з урахуванням їх генетичних особливостей.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux