портал в режимі тестування та наповнення
0 800 215 010
Гаряча лінія Мінагрополітики
1545
Урядова гаряча лінія
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Володимир Лапа закликав експертів брати участь у формуванні кадрового складу Держпродспоживслужби та удосконаленні нормативно-правової бази

Опубліковано 11 грудня 2015 року, 12:27

Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Володимир Лапа закликав експертне середовище брати активну участь у формуванні кадрового складу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів і в розробці та удосконаленні нормативно-законодавчої бази, якою керуватиметься нова Служба.

На цьому Володимир Лапа наголосив під час зустрічі з представниками Американської торгівельної палати в Україні.

«Ми відкриті до співпраці і очікуємо від експертів ефективного зворотного зв’язку. Зокрема, я готовий вислухати ваші пропозиції щодо кадрового наповнення служби і територіальних органів, а також будемо раді юридичній допомозі в рамках розробки нормативно-правових актів та їх удосконалення», - зазначив Перший заступник Голови Держпродспоживслужби. При цьому він підкреслив, що для роботи над підзаконними актами планується створити юридичну експертну групу.

Він поінформував учасників зустрічі про процеси, які відбуваються в рамках створення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів. «Держпродспоживслужба уже створена, призначене керівництво, і зараз наше головне завдання – щоб Служба запрацювала якомога швидше. Насамперед, ми повинні сформувати склад центрального апарату та створити територіальні органи», - зазначив Володимир Лапа. Особлива увага, додав він, приділятиметься призначенню керівного складу кожного територіального органу.

Володимир Лапа висловив сподівання, що уже до кінця року вдасться укомплектувати кадрами центральний апарат Держпродспоживслужби, щоб уже з січня 2016 року він почав працювати. Паралельно формуватимуться і територіальні органи, і вони приступатимуть до виконання своїх функцій по мірі готовності.