У Мінагрополітики обговорили розвиток бджільництва
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів приділяє велику увагу питанням удосконалення законодавчо-нормативної бази. На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в інтерв’ю AgroPortal.
«Ми працюватимемо над підзаконними актами до Закону «Про безпечність та якість харчових продуктів». Непросто проходять узгодження постанов і наказів. Логіка в тому, що у всіх країнах є елементарний контроль з харчової безпеки. Але логіка інших держорганів, наприклад, Мінінфраструктури, така: чим менше документів, тим краще з точки зору логістики. Думаю, ми знайдемо компромісне рішення», - зазначив Володимир Лапа.
Другий великий блок, зазначив він, стосується закону про харчовий контроль, який зареєстрований у Верховній Раді: «Зараз ми зважуємо, яка редакція була б прийнятною до другого читання для того, щоб забезпечити імплементацію європейського законодавства з огляду на наші реалії». Також є намір серйозно попрацювати над законом про приватну ветеринарну практику, «щоб поступово, але безповоротно підходити до питання приватизації ветлікарень і ветлабораторій».
Ще один напрямок, за словами Володимира Лапи, стосується Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «Минулого тижня Уряд схвалив Всеохоплюючу стратегію щодо адаптації законодавства в санітарній та фітосанітарній сферах. Ми маємо план адаптації до 2020 р і будемо його виконувати», - додав він.
Повну версію інтерв’ю читайте ТУТ.
За інформацією прес-служби Держветфітослужби