Вітчизняне машинобудування має зацікавити іноземних партнерів інвестувати у галузь, - Владислава Рутицька

Опубліковано 10 листопада 2015 року, 12:50

Успішний розвиток національного агросектору визначає місце України на зовнішніх ринках. Для вітчизняних виробників важливо бути рівноправними та конкурентними партнерами на світовому ринку продовольства.  Про це заступник міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька відзначила під час виступу на одній з найбільших світових виставок техніки Agritechnica, які днями проходять в Німеччині.

"Стати провідним гравцем на світовому ринку не можливо без інноваційного розвитку галузі сільгоспмашинобудування, її модернізації та доведення рівня вітчизняної сільськогосподарської техніки до стандартів світових лідерів її виробництва. Щорічна потреба в оновленні технічного парку агропромислового комплексу до технологічної потреби складає близько 35 млрд грн. Прискорити підвищення технічного рівня сільськогосподарської техніки, що виробляється в Україні, можливо шляхом покращення інвестиційної привабливості заводів через застосування сучасної, елементної бази провідних світових виробників, одночасно активізувавши роботу щодо розроблення та освоєння її власного виробництва", - сказала Владислава Рутицька.

В Україні за останні роки проведено значну роботу на законодавчому рівні та зроблено перший крок щодо забезпечення сприятливих умов для покращення інвестиційної привабливості вітчизняних машинобудівних підприємств для налагодження спільного та кооперованого виробництва сучасної техніки в Україні.

 Наприклад, Мінагрополітики ініціювало скачування довідок-рахунків на реєстрацію с/г техніки. Бланки довідок-рахунків та актів приймання-передавання транспортних засобів, у тому числі сільгосптехніки, не мають статусу документів суворого обліку та не впливають на стан безпеки дорожнього руху. В той же час ускладнюють процес реєстрації, продажу та купівлі сільгосптехніки. Відміна цього бюрократичного бар’єру спростить процедуру реєстрації, купівлі та реалізації техніки, виключить корупційну складову та зекономить час і кошти, а відповідно створить передумови здешевлення техніки.

Важливо, що пріоритетом є робота в напрямку гармонізації вітчизняної нормативної бази до стандартів ЄС.

"Хочу відмітити співпрацю та партнерську підтримку компанії «КЛААС» щодо розвитку нашого комбайнобудування, компанії Джон-Дір, ЛЕМКЕН, Дойц-Фар, Масей Фергюссон, Ведерштадт, Кляйне та низку інших щодо забезпечення високопродуктивними технологічними машинами для сільського господарства. Потенціал наших виробників сільськогосподарської техніки та обладнання сьогодні в змозі забезпечити комплектацію європейських машин компонентами елементної бази та іншими комплектувальними виробами", - зазначила Владислава Рутицька.

Окрім того, заступник міністра додала, що здобутки та можливості нашого машинобудування мають зацікавити наших іноземних партнерів інвестувати в галузь щодо створення спільного виробництва техніки.

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux