портал в режимі тестування та наповнення
0 800 215 010
Гаряча лінія Мінагрополітики
1545
Урядова гаряча лінія
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Виробництво рибної продукції у 2018 році збільшилось на 3 тис. тонн, – Держрибагентство

Опубліковано 06 лютого 2019 року, 11:00

За підсумками 2018 року в Україні було вироблено 66 398 тонн рибної продукції. Це на 3 259 тонн більше, ніж попереднього року. У 2017 році такої продукції було вироблено 63 129 тонн.

Зокрема, найбільше було вироблено:

готових продуктів та консервів з сардин, сардінели, кільки і шпротів, цілих чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті – 16 120 тонн (96% до 2017 року)

готових продуктів і консервів з риби, інших – 12 389 тонн (117%)

риби морської замороженої нерозібраної – 8 700 тонн (90%)

риби копченої – 4 732 тонни (96%)

риби сушеної і в'яленої – 3 850 тонн (120%);

готових продуктів і консервів з іншої риби, цілих чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті – 3 831 тонна (88%)

оселедців солоних – 3 446 тонн (117%)

ікри інших риб – 3 710 тонн (123%)

продуктів готових і консервів з оселедця, цілих чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті – 2 885 тонн (155%)

рибного філе та іншого м'яса риби – 2 525 тонн (93%)

риби солоної, крім оселедців – 2 107 тонн (110%)

рибного філе в'яленого, соленого чи в розсолі (крім копченого) – 1 050 тонн (131%)

лосося тихоокеанського, атлантичного та дунайського копченого – 502 тонни (129%)

Загалом, виробництво рибної продукції у 2018 році в абсолютному вимірі зросло на 5,2%, у порівнянні із попереднім періодом.

Нагадаємо, що за підсумками 11 місяців 2018 року української рибної продукції було експортовано на $34,5 млн.

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою