портал в режимі тестування та наповнення
0 800 215 010
Гаряча лінія
1545
Урядова гаряча лінія
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулося святкування Дня працівників харчової промисловості

Опубліковано 18 жовтня 2018 року, 19:49

Відповідно до Указу Президента від 8 серпня 1995 року № 714/95 «Про день працівників харчової промисловості» 21 жовтня 2018 року в Україні відзначатимуть День працівників харчової промисловості. Сьогодні, 18 жовтня, відбулися урочисті заходи з нагоди прийдешнього свята у Національному університеті харчових технологій за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової.

Також серед учасників заходу були Голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Леонід Козаченко, представники Мінагрополітики, Міністерства освіти і науки України, підприємств харчової промисловості, профільних галузевих формувань, ОДА, наукових установ.

«Харчова промисловість є стратегічно важливою галуззю, яка забезпечує продовольчу безпеку держави, формує її експортний потенціал та позитивну динаміку економічного зростання України. Завдяки наполегливій праці професіоналів харчових підприємств постійно оновлюється асортимент продукції, зростає її конкурентоспроможність, поліпшується якість, удосконалюються механізми організації виробництва, впроваджуються інноваційні технології», - зазначила Олена Ковальова під час привітання.

Так, у 2017 році обсяг виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів зріс на 2,7%. Загалом галузь формує понад 20% від загального обсягу реалізованої промислової продукції України. Експорт продукції харчової промисловості у минулому році досяг позначки 9,1 млрд дол. США або більше половини всього аграрного експорту. Українська продукція вже представлена у більш ніж 170 країнах (+50 країн за 7 років).

«Міністерство аграрної політики та продовольства України і надалі сприятиме розвитку підприємств харчової та переробної промисловості, оскільки ефективне її функціонування – основа соціально-економічної стабільності в державі», - резюмувала Олена Ковальова.

Після привітань працівникам харчової промисловості були вручені дипломи та відзнаки від Міністерства аграрної політики та продовольства України за вагомий внесок у розвиток галузі.

Прес-служба Мінагрополітики