Відбулася церемонія нагородження фіналісток освітньо-грантової програми для жінок-фермерок

Опубліковано 13 жовтня 2021 року, 15:59

Сьогодні, 13 жовтня з нагоди відзначення Всесвітнього дня сільських жінок відбулася церемонія нагородження переможниць та учасниць освітньо-грантової програми . 

Церемонія нагородження пройшла в приміщенні Міністерства аграрної політики та продовольства України за участі Міністра Романа Лещенка, який вручив нагороди переможницям. 

В заході взяли участь представники Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, громадських організацій та інші.

«Другий рік поспіль наше Міністерство підтримує освітньо-грантову Програму TalentA, для українських жінок-фермерок із сільської місцевості. Слід зазначити, що за нею почали працювати аналогічні проєкти, але  ця програма є унікальною – з огляду на поєднання теорії, практики, корисних кейсів та підготовки реальних, життєздатних проектів для громад і бізнесу з наступним фінансуванням. Дякуючи тренерам та менторам, учасниці готують проекти, готові до реалізації у громадах, і це є надзвичайно важливим, адже вони скеровані на сталий розвиток та посилення продовольчої безпеки, тобто, у короткий термін здатні змінити життя людей на краще», - зазначив Міністр Роман Лещенко.

У ході урочистої церемонії переможниці та учасниці грантового конкурсу TalentA отримали грошові сертифікати, спеціальні призи та відзнаки, подарунки від організаторів та партнерів.

За результатами освітньо-грантової програми компанія відзначила три найкращі проєкти з підтримки сталого розвитку громад, виділивши гранти на загальну суму 22 000 доларів США. 

Фіналістами стали:

І місце та грант в 10 000 доларів США – Христина Закревська з Івано-Франківщини за проєкт «Молоко – біле золото Карпат». Ініціатива спрямована на те, щоб дати можливість мешканцями високогірного села Шепіт Косівського району отримувати дохід від продажу надлишку якісного молока, тим самим забезпечуючи продовольчу безпеку та економічне зростання регіону.  

ІІ місце  та грант в 7 000 доларів США – Олена Покотилова з Вінниччини за проект «Вільний доступ до води». Ініціатива  передбачає проведення у Іванівської ОТГ централізованого водопостачання, що забезпечить потребу селян в доступі до води та дасть їм змогу розводити худобу, адже зараз через посухи в селі висихають навіть нещодавно побудовані криниці.   

ІІІ місце та грант в 5 000 доларів США – Ксенія Костенко з Київщини за проєкт «Жива вода для життя». Гроші дадуть змогу відновити бювет в селі Синяк, щоб забезпечити доступ громаді до якісної питної води. 

«Ми щиро вітаємо переможниць та всіх учасниць, які брали участь у навчанні. Вірю, що отримані знання будуть надзвичайно корисними для розвитку своєї справи. Ми вдячні компанії Corteva за цю ініціативу з розширення можливостей жінок, які працюють у сільському господарстві», - підсумував Міністр. 

Довідково:

Метою програми TalentA є сприяння розширенню можливостей освіти та доступу до фінансів для жінок, зайнятих у сільському господарстві України. Програма передбачає організацію навчального хабу TalentA, де жінки-аграрії, які подолали конкурсний відбір, пройдуть інтенсивний курс навчання під керівництвом фахових експертів. 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux