В Україні подешевшали овочі, крупи та цукор

Опубліковано 20 вересня 2021 року, 13:52

В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними.

За оперативними даними ОДА відбулось зниження середніх цін виробників на овочі.

Так, відносно минулого місяця на 7 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком на 14%. За минулий місяць втратили в ціні морква та буряк, 25% – картопля,  24% – буряк. Капуста та цибуля здешевіли на 12% та 16%.

Помітне незначне зниження цін на крупи. У порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-1%), горохова крупа (- 3%), кукурудзяна (-1%). Цукор подешевшав на 3%.

Молоко вищого гатунку та м'ясо курей змінилось в ціні на 3%, м'ясо ВРХ на 6% та свинини на 7%.

Не зросли ціни на олію.

По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux