В Україні 72% фермерських господарств мають площі землекористування до 100 га, - Олена Ковальова

Опубліковано 22 березня 2016 року, 18:09

Мінагрополітики України впроваджує комплексні підходи до соціального-економічно та екологічно збалансованого розвитку сільських територіальних громад. Відтак, системні заходи є частиною Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на 2015-2020 роки. Про це повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час круглого столу «Сільський розвиток на базі громад: виклики та можливості в умовах реформи самоврядування».

За її словами, у стратегії чітко визначені підходи Мінагрополітики щодо стимулювання розвитку малих сільгоспвиробників та допомоги аграріям у просуванні їхньої продукції на ринок. «З цією метою Мінагрополітики опрацювало законопроект про аграрні локальні ринки. Його прийняття дасть можливість реалізувати на місцевих ринках продукцію власного виробництва відповідно до європейських вимог. Це дасть можливість увійти в організований ринок тим потенційним виробникам, які можуть стати основою для розвитку сімейного фермерства», - наголосила Олена Ковальова.

Вона повідомила, що сьогодні в Україні 38,8 тис. фермерських господарств, з яких 72% мають площі землекористування до 100 га. «Сімейне фермерське господарство має стати європейською моделлю розвитку в Україні, тому Мінагрополітики підтримало відповідний законопроект. Сподіваємось, найближчим часом ВР проголосує за нього.  Разом з тим, Мінагрополітики акцентує увагу і на розвиток класичного фермерства. Уже в цьому році фермерські господарства зможуть отримати з Українського державного фонду підтримки фермерських господарств суму у 15,8 млн грн. на поворотній основі. Це кредитування обігових коштів та основних засобів. Крім того, для фермерських господарств відкрито доступ до інших напрямів державної підтримки, на що у бюджеті закладено 350 млн грн», - пояснила заступник Міністра.

Як повідомила Олена Ковальова, окрім підтримки розвитку малих виробників та підтримки розвитку сільськогосподарської кооперації, Мінагрополітики працює над інструментами щодо стимулювання економічної ініціативи в сільській місцевості. «Цього року міністерство ініціює проведення навчання щодо розвитку сільського зеленого туризму та координує низку відповідних проектів. Також за підтримки відомства ініційовано створення інформаційний ресурс та баз даних для сільських громад. Це дасть можливість визначити потенціал зростання території та сформувати бачення стосовно підвищення економічної стійкості громади», - зауважила заступник міністра.

Підсумовуючи, Олена Ковальова нагадала, що Мінагрополітики  підтримує усі ініціативи, пов’язані із розвитком сімейного господарства, малих форм господарювання та завжди відкрито для співпраці.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux