В Мінагрополітики розглянуто Дорожню карту з розвитку ягідництва

Опубліковано 16 квітня 2019 року, 19:00

Останнім часом велика увага приділяється галузі ягідництва, яка сьогодні динамічно розвивається. Імпульсом для її розвитку стала державна програма підтримки з компенсації вартості садивного матеріалу. Так, минулого року підтримкою скористалися 167 суб’єктів господарювання, які заклали 3690 га плодово-ягідних культур, з яких 902 га ягідники. Також 96% ягідних насаджень в 2018 році були закладені завдяки державній підтримці.

На цьому  наголосила в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час обговорення дорожньої карти з розвитку ягідництва в контексті зміцнення експортного потенціалу українських виробників та переробників ягідної продукції, яку разом з галузевими Асоціаціями презентував проект «Східне партнерство: Готовність до торгівлі – ініціатива EU4Business», що реалізується Міжнародним Торговельним Центром (International Trade Centre) за фінансової підтримки Генеральної дирекції Європейської Комісії з питань переговорів щодо добросусідства та розширення (DG NEAR) в рамках ініціативи EU4Business.

«Дорожня карта – це стратегічний рамковий документ, який відображає подальший розвиток галузі в середньо- та довгостроковій перспективі як з точки зору експортної орієнтованості, так і з розвитку внутрішнього ринку», - зазначила Ольга Трофімцева.

Розроблена секторальна дорожня карта направлена на зміцнення експорту ягідної продукції, зміцнення інституцій в Україні, стратегічного підходу Уряду до підтримки розвитку галузі. Також, вона допоможе дрібним вітчизняним виробникам ягід у досягненні своїх цілей з комерційного розвитку підприємств та підвищення конкурентоспроможності і експорту через виконання санітарних, фітосанітарних заходів, технічних стандартів, проведення сертифікації, вдосконалення інфраструктури та підвищення рівня знань у виробників про сучасні технології.

Крім того, під час обговорення окремо було звернуто увагу на питання збільшення споживання ягід дітьми в навчальних шкільних та дошкільних закладах, а саме зафіксувати це на загальнонаціональному рівні.

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux