В Мінагрополітики презентували «Аграрне портфоліо – 2021»

Опубліковано 13 вересня 2021 року, 11:32

В Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбувся захід, присвячений п'ятій ювілейній презентації «Аграрне портфоліо – 2021». Представлено досягнення та можливості українського агросектору на міжнародному рівні та актуалізовано дані по основним експортним позиціям аграрного виробництва країни за 2020 рік.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зазначив, що цей захід є надзвичайно важливим для агросектору України.

«Згідно з Національною економічною стратегією до 2030 року, важливо підкреслити роль сільського господарства в економіці країни. Сьогодні, ми присутні на презентації досягнень усього вітчизняного аграрного сектору, що дасть нам можливість вийти на нові ринки та підсилити місцевих виробників», - наголосив він.

Презентувала статистичні дані та основні показники по експортним ринкам агропродукції голова аналітичної експертної групи UBTA Олександра Авраменко.

«Аграрний експорт за 2020 рік склав 45% від усього експорту України, що у еквіваленті складає $ 22 млрд. Вітчизняна агропродукція експортується до 175 країн світу, а найбільшим імпортером нашої продукції є ЄС, який купує близько третини товарів з України», - зазначила пані Олександра.

Про особливості формування правильного іміджу України на міжнародній арені, а також про важливість відповідності вітчизняної продукції світовим стандартам розповіла Ольга Шевченко, заступниця голови Держпродспоживслужби.

«Інколи державні органи та наші закордонні партнери спілкуються мовою нормативно-правових актів. Для подолання торгових бар’єрів, які сьогодні існують, необхідна чітка взаємодія бізнесу з державними органами влади та зовнішнім ринком. Необхідно розуміти норми та законодавство інших країн, а також належно впроваджувати процедури контролю безпеки вітчизняної продукції», - сказала вона.

Високий інтерес викликала позиція Дмитра Пономаренка, директора департаменту економічної дипломатії Міністерства закордонних справ України щодо стратегічної важливості економічного розвитку держави, зокрема підсилення українських експортерів: «Міністр закордонних справ затвердив три головних пріоритети у своїй роботі, і саме експортна частина в економічному блоці є основною. Наразі, ми «перезавантажили» Раду експортерів та інвесторів України та активно працюємо на зовнішніх ринках: проводимо зустрічі із закордонними партнерами, онлайн-брифінги, шукаємо точки входу до нових ринків тощо. Щодо агросектору – ми співпрацюємо з UBTA і однією з таких взаємодій є ця зустріч».

Назар Бобицький, керівник Брюссельського офісу UBTA, поділився гордістю за злагоджену роботу аналітиків Асоціації, бізнесу й урядовців, які зробили продукт, що показує високі результати українського агросектору: «Вже кілька років підряд українські виробники продовжують бити власні рекорди і ми бачимо реальні успіхи в агропромисловому комплексі. «Аграрне портфоліо» - це чіткий комунікаційний проєкт, який дозволяє побудувати сприйняття України в світі як надійного партнера, з яким можна і треба вести справи».

Підсумовуючи презентацію, Тарас Висоцький висловив впевненість, що Україна є дійсно надійним учасником міжнародного ринку, що знаходить підтвердження у «Аграрному портфоліо».

Подивитись презентацію можна за посиланням

Довідково

Українська асоціація бізнесу і торгівлі (UBTA), як промоутер вітчизняного експортоорієнтованого бізнесу, активно приймає участь у формуванні знань та іміджу України як впевненого виробника і експортера аграрної продукції. Україна вже є потужним гравцем на міжнародному ринку, який постійно удосконалює якість продукції та розширює асортимент шляхом впровадження інноваційних рішень та нових бізнес-моделей, створюючи ланцюги доданої вартості.

«Аграрне портфоліо – 2021» реалізується з ініціативи Міністерства економіки України разом з Міністерством аграрної політики та продовольства України та за активної підтримки UBTA.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux