Уже в квітні співробітники Держпродспоживслужби отримають зарплату, - Володимир Лапа

Опубліковано 18 квітня 2016 року, 14:43

Планується, що 20 квітня розпочнуть роботу територіальні управління Держпродспоживслужби замість регіональних представництв Держветфітослужби, Держспоживінспекції, Держцінінспекції, що ліквідують та реорганізують. Зараз завершується робота із відкриття мережі рахунків регіональних органів служби в Держказначействі. Вже в квітні співробітники отримають зарплату в Держпродспоживслужбі. Про це повідомив Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа в інтерв’ю Аналітичній службі новин.

За його словами, питання фінансування є одне з найбільш гострих для Держпродспожислужби. Під час формування держбюджету на 2016 рік не встигли передбачити фіксування новоствореної Служби: «Останні два тижні перед Новим роком бюджет перекроювали. Паралельно напрацьовувалися зміни до Податкового кодексу. У цьому форматі було складно комунікувати про виділення фінансування Держпродспоживслужби окремим рядком. Крім того, ми не хотіли поспішати, щоб правильно прорахувати фінансові потреби Служби. Фінансування становить понад мільярд гривень. Але це не тільки зарплата, а й фінансування бюджетних установ, які беруть участь в системі контролю, причому частково через спецфонд. Зараз відкриваємо мережу рахунків регіональних органів служби в Держказначействі, і вже в квітні співробітники Держпродспоживслужби отримають зарплату», - наголосив Голова.

Володимир Лапа нагадав, що гранична чисельність штату Служби становить 10 тисяч 150 працівників. Це на 35% менше, ніж працювало раніше в органах, які ліквідують і реорганізують. Однак, уже сьогодні в цих органах, із 13,5 тисячі залишилося 10 тисяч працівників: «На жаль, у нас немає можливості формувати новий штат, як це робила Нацполіція, навчаючи, атестуючи і набираючи з нуля персонал. Ми повинні запропонувати роботу з переведенням тим, хто залишився. Але ми намагатимемося залучити молодих і кваліфікованих співробітників. Дати їм шанс для розвитку і зростання, чого не було раніше. Плануємо провести конкурси на керівні посади в обласних і райуправліннях», - наголосив він.

Голова також додав, що зараз керівники територіальних органів отримали доручення підготувати інформацію про наявність та стан приміщень, у яких будуть розміщуватися структурні підрозділі. Загалом, за попередніми даними, ситуація в регіонах різна: у 30% областей з цим проблем немає, у деяких об'єднати службу в одному приміщенні буде складно - доведеться на перехідному етапі використовувати по два-три, а в ряді областей доведеться вирішувати питання з їх пошуком, бо до цього приміщення орендували. «У будь-якому випадку майновий аудит - один з наших пріоритетів. Плануємо провести його в найближчі три місяці», - зазначив Володимир Лапа.

Повну версію інтерв’ю читайте тут.

 

За інформацією прес-служби Держпродспоживслужби

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux