Уряд хоче посилити відповідальність за порушення правил рибальства

Опубліковано 18 липня 2013 року, 12:45

На вчорашньому засіданні Уряд ухвалив законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення» (щодо посилення відповідальності за порушення правил рибальства)».

Учора Кабінет Міністрів України ухвалив законопроект, який передбачає посилення відповідальності за порушення правил рибальства. На переконання урядовців, це дасть можливість зменшити незаконний вилов риби та інших водних біоресурсів.

На вчорашньому засіданні Уряд ухвалив законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення» (щодо посилення відповідальності за порушення правил рибальства)». Зокрема, нововведення стосуватимуться порушення правил використання об'єктів  тваринного  світу; експлуатації на водних об'єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням; порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин; перевищення  лімітів та нормативів використання природних ресурсів, перевищення затверджених лімітів (квот) та нормативів використання водних біоресурсів; уточнення повноважень органів та осіб, які мають право складати протоколи  про адміністративні правопорушення.

Також законопроект передбачає посилення відповідальності за порушення правил рибальства, такі як проведення робіт на рибогосподарських водних об’єктах без погодження відповідно до законодавства та невжиття заходів щодо збереження середовища існування та умов відтворення водних біоресурсів.

На переконання урядовців, посилення відповідальності за порушення правил використання об’єктів тваринного світу, а саме риби та інших водних біоресурсів, та за порушення вимог щодо охорони середовища їхнього перебування дасть можливість зменшити незаконне використання риби та інших водних біоресурсів у водних об’єктах.

Нагадаємо, що на сьогодні в Україні притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил використання об’єктів тваринного світу та порушення вимог щодо охорони середовища їхнього перебування здійснюється на підставі Кодексу України про адміністративні правопорушення, норми відповідальності якого встановлені майже 15 років тому.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux