Український АПК є перспективним напрямком інвестування для американського бізнесу, – Максим Мартинюк

Опубліковано 22 березня 2017 року, 17:31

Під час візиту до Вашингтону відбулася зустріч голови української делегації, першого заступника міністра агрополітики Максима Мартинюка із представниками американського бізнесу.

 В перемовинах, що були організовані Американсько-Українською Бізнес асоціацією та відбувалися в офісі транснаціональної корпорації Cargill взяли участь керівники компанії – виробника сільгосптехніки AGCO Corporation, постачальника агрообладнання Apeexport, Elanco, світового лідера із розробки продуктів та послуг, що підвищують здоров’я і продуктивність тварин, інвестиційних фондів, а також представники Міністерства торгівлі США, представництва ЄБРР – Північна Америка, USAID, посольства України в США, Євразійського Центру Атлантичної Ради (The Atlantic Council).

Як відзначив Максим Мартинюк, український агропромисловий комплекс демонструє стабільну тенденцію до зростання як економічних, так і фізичних показників, тому є перспективним напрямком для інвестицій з боку американського бізнесу. «Українські сільгосптоваровиробники є одними з найбільших в світі споживачів ресурсів та техніки, а також зацікавлені в залученні прогресивних агротехнологій, які дозволять ще більше підвищити ефективність сільського господарства, - сказав він. - Провідне місце України на глобальному ринку продовольства, а також високий коефіцієнт ROI в українському АПК роблять привабливою реалізацію наймасштабніших інвестпроектів в Україні».

Він запевнив, що Мінагрополітики налаштоване на максимальне сприяння залученню іноземних інвестицій у галузь та готове надавити всебічну допомогу представникам бізнесу.

Довідково:

В 2016 році в Україну надійшло 85,2 млн долл прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал) із США.

З 20 по 24 березня в Вашингтоні, США, проходить 18-та Конференція Світового банку з питань земельних відносин та бідності 2017. Тема цьогорічної конференції - «Відповідальне управління землями: на шляху до створення фактично-обґрунтованого підходу». Українську делегацію, що бере участь у конференції, очолює перший заступник Міністра агрополітики Максим Мартинюк. Всього на заході зареєстровано понад 1900 делегатів. Метою конференції є сприяння діалогу та поширення позитивного практичного досвіду на прикладі різних реформ, підходів та перетворень у земельному секторі, реалізованих в успішних країнах світу.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux