Український агросектор розширює співпрацю з Казахстаном

Опубліковано 17 липня 2015 року, 16:24

16 липня відбулася 12-та Спільна Міжурядова українсько-казахстанська комісія з економічного співробітництва. За її результатами було підписано Протокол, окрема частина якого стосується перспектив співпраці між країнами у агропромисловому секторі.

Сторони домовилися про поглиблення та активізацію співробітництва у галузі сільського господарства, обмін комерційними пропозиціями у агросекторі з метою підвищення ефективності торгово-економічної співпраці.

Пріоритетними для співробітництва були визначені такі галузі: тваринництво, рослинництво, харчова промисловість, науково-дослідницька сфера, сільськогосподарське машинобудування.

За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка, хороші перспективи співпраці із Республікою Казахстан мають підприємства цукрової галузі. «До міністерства звернулися вітчизняні цукровики, які висловили готовність здійснювали експорт цукру білого кристалічного до Казахстану. Ми активно ведемо перемовини для реалізації цієї пропозиції, в ході яких будуть узгоджені об’єми та ціновий аспект поставок», - зазначив Міністр Олексій Павленко.

Важливим напрямом двостороннього співробітництва є розвиток сільськогосподарського машинобудування. Наразі вітчизняні виробники зацікавлені у постачаннях до Казахстану сільгосптехніки, а саме: тракторів, зернозбиральних комбайнів, ґрунтообробних посівних машин і комплексів, обладнання для охолодження та переробки молока.

Між Україною та Казахстаном є відчутний прогрес у сфері науково-дослідницької діяльності, зокрема селекції. Низка вітчизняних установ співпрацюють з казахстанськими партнерами над селекцією насінництва ярого та озимого ячменю та кукурудзи, озимої пшениці, бавовнику, овочевих і баштанних культур.

В той же час українські виробники особливо зацікавлені у розширенні співпробітництва із Казахстаном у молочній галузі. «Вітчизняні молочні підприємства мають можливість постачати до Республіки Казахстан таку продукцію, як молоко сухе знежирене та молоко сухо незбиране. Наразі міністерство працює над можливостями активізації співробітництва між двома країнами у молочній галузі. Нагадаю, що у червні 2015 року вдалося узгодити зняття тимчасових обмежень на ввіз на територію Казахстану молочної та м’ясної продукції 8-ми українських виробників», - підкреслила Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux