Українські експерти взяли участь у чотиристоронній зустрічі з питань АЧС та поділились досвідом у сфері ветеринарного контролю

Опубліковано 04 грудня 2014 року, 12:10

Днями в Мінську, за ініціативи представників контрольно-наглядових служб Митного Союзу, відбулась чотиристороння зустріч експертів ветеринарної медицини України, Білорусі, Казахстану та Росії.

Захід проводився в рамках першого засідання Робочої групи міжнародного епізоотичного бюро (МЕБ) для країн Балтії та Східної Європи з питань африканської чуми свиней.

Зокрема, обговорено питання щодо запроваджених ініціатив з адаптації українського законодавства до європейського в контексті оцінки ризику для третіх країн - партнерів України, а також - оцінку низки дерегулятивних ініціатив.

За словами представника української сторони Віталія Башинського, протягом перехідного періоду проведення реформ, країни - торгівельні партнери України матимуть змогу отримувати повідомлення про українські вантажі, які експортуються на територію країн-членів Митного союзу.

Також учасники зустрічі обговорили діючу систему контролю в Україні, яка визнана на сьогодні ефективною:

«В ході зустрічі ми доклали максимальних зусиль, аби довести, що український Компетентний орган з ветеринарної медицини виконує всі зобов’язання щодо міжнародної торгівлі, зокрема, що стосується надання державних гарантій третім країнам - торговим партнерам України», - розповів Віталій Башинський.

Також учасники зустрічі обговорили заходи, які вживаються українською стороною, щодо локалізації спалахів АЧС в Чернігівській області: представники української сторони надали змістовну інформацію за всіма здійсненими заходами, які відповідають вимогам світової практики, що, в свою чергу, задовольнило представників країн-членів Митного Союзу.

Крім того, Віталій Башинський зазначив, що Україна готова надавати надалі повну інформацію щодо вжитих заходів країнам, які мають намір імпортувати українську свинину на свою територію.

В ході зустрічі представники компетентних органів домовились про створення робочих груп з питань контролю африканської чуми свиней та виявлення і попередження незаконного обігу продуктів тваринного та рослинного походження, пов'язаного із контрабандою. Ці чотиристоронні робочі групи відпрацюють процедури обміну інформацією в рамках існуючих міжнародних угод, що дасть змогу представити та роз’яснити для країн Митного союзу євроінтеграційні процеси, які відбуваються в Україні.

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux