портал в режимі тестування та наповнення
0 800 215 010
Гаряча лінія Мінагрополітики
1545
Урядова гаряча лінія
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Україна працює над відкриттям ринку Гонконгу для продукції птахівництва

Опубліковано 25 липня 2017 року, 14:17

У рамках візиту вже відбулася офіційна зустріч Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи та його першого заступника Андрія Жука з представниками делегації. Під час заходу українська сторона презентувала діяльність, сферу відповідальності та функції Держпродспоживслужби України, результати реформування компетентного органу протягом 2014-2016 років.

З 24 по 28 липня в Україні перебуває делегація Центру з питань безпечності харчових продуктів – компетентного органу Спеціального адміністративного округу Гонконг з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом харчових продуктів в Україні, зокрема, щодо м’яса птиці, продуктів з нього, яєць та яєчної продукції.

У рамках візиту вже відбулася офіційна зустріч Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи та його першого заступника Андрія Жука з представниками делегації. Під час заходу українська сторона презентувала діяльність, сферу відповідальності та функції Держпродспоживслужби України, результати реформування компетентного органу протягом 2014-2016 років.

Також зі сторони України було проінформовано учасників зустрічі про новоутворений орган, розкрито основні підходи щодо державного контролю за здоров’ям, благополуччям тварин, державного контролю безпечності, інспектування та сертифікації харчових продуктів на експорт.

Під час візиту представники з Гонконгу ознайомляться з роботою центрального та територіальних органів Держпродспоживслужби, процедурою державного контролю на бійнях, фермах та пакувальних центрах, а також з роботою лабораторної мережі, планується відвідати Черкаську, Вінницьку та Київську області.

Це перший офіційний візит посадовців компетентного органу Гонконгу до України. За словами Володимира Лапи, цей візит є гарним поштовхом до подальшої розбудови двосторонніх відносин та відкриття великих ринків збуту харчової продукції українських виробників.