Україна планує збільшити експорт аграрної продукції до Китаю, — Владислава Рутицька

Опубліковано 11 серпня 2015 року, 15:06

Китайська Народна Республіка може відкрити кордон для цілого переліку аграрної продукції українського виробництва. Про це повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька на прес-конференції, присвяченій підсумкам п’ятого засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі сільського господарства Комісії зі співробітництва між Урядами України та КНР.

Зокрема, Владислава Рутицька повідомила, що у найближчий термін Україна отримає дозвіл експортувати в КНР соняшниковий шрот. Генеральна адміністрація нагляду за якістю, інспекції і карантину КНР (AQSIQ) планує надати відповідні дозволи до кінця поточного місяця. Китайська сторона також запевнила, що не має додаткових вимог щодо українського цукру, вина та кондитерських виробів. «У нас є можливість торгувати цукром, але для цього потрібно знайти надійного китайського партнера. Крім того, ми говорили про можливість спільних проектів, серед яких — будівництво заводів з грануляції жому. Щодо вина і кондитерської продукції перешкод також немає, домовлено поглибити зв’язки між конкретними виробниками», — повідомила Владислава Рутицька.

За її словами, китайська сторона також зацікавлена в експорті органічної сої, фруктів та ягід, зокрема черешні, вишні, лохини. В рибній галузі сторони домовились налагодити обмін технологіями, посилити взаємодію галузевих державних органів та імпортувати в Україну племінний матеріал. Україна також надасть китайським партнерам пропозиції щодо експорту сертифікованої продукції птахівництва, яка наразі успішно поставляється до країн ЄС. Обговорено також можливості поставок української молочної продукції. «Для китайської сторони дуже важлива адаптація українського законодавства не лише до норм ЄС, але й міжнародних вимог. Ми наголошували на питаннях, пов’язаних з безпечністю та якістю продукції, забезпеченням належного контролю. Наші партнери підкреслюють, що в разі виконання цих вимог, вони готові працювати по кожній зазначеній товарній групі. Китай дуже зацікавлений в експорті з України з точки зору гарантування власної продовольчої безпеки», — підкреслила Владислава Рутицька.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux