«Україна підтверджує свій статус надійного постачальника сільськогосподарської продукції на світові ринки», - Владислава Рутицька

Опубліковано 09 лютого 2016 року, 15:33

«Розвиток експорту – одне з ключових завдання Мінагрополітики. Вітчизняні агровиробники експортують продукцію до 190 країн світу. Цьогоріч нам вдалось відкрити ринок ЄС та КНР для українських виробників молочної продукції. На сьогодні географічна структура експорту характеризується переорієнтацією експорту до країн Азії. В найближчих планах ми маємо отримати позитивну відповідь від китайських колег щодо експорту соняшникового шроту. Нагадаю, що Україна входить до трійки світових лідерів з його виробництва.

Про це наголосила заступник Міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька під час засідання Ради з просуванню експорту, яке відбулось у Дніпропетровську. 

«Розвиток експорту – одне з ключових завдання Мінагрополітики. Вітчизняні агровиробники експортують продукцію до 190 країн світу. Цьогоріч нам вдалось відкрити ринок ЄС та КНР для українських виробників молочної продукції. На сьогодні географічна структура експорту характеризується переорієнтацією експорту до країн Азії. В найближчих планах ми маємо отримати позитивну відповідь від китайських колег щодо експорту соняшникового шроту. Нагадаю, що Україна входить до трійки світових лідерів з його виробництва. Окрім того, спільно з компетентними органами ми фіналізовуємо документи щодо експорту м’яса птиці на ринок Китаю», - наголосила Владислава Рутицька.

З 1 січня 2016 році стартувала ЗВТ з Європейським Союзом, також на фінальній стадії запуск лібералізації торгівлі з Канадою. Необхідні документи Україна та Канада підписали ще в липні. Угода має дати поштовх активізації торгівлі між двома країнами. Згідно домовленостей, з моменту набуття чинності Угода відкриє для українських експортерів 98% канадського ринку товарів.

 «В активній стадії відбувається підготовка до укладення Угоди про Зону вільної торгівлі з Ізраїлем. Тут як особливо перспективну продукцію для вітчизняних експортерів можемо назвати зернові, борошно пшеничне, кондитерську продукцію, соняшникову олію, насіння олійних культур тощо. Також відповідно до Програми діяльності КМУ до 2018 року передбачено підписання з урахуванням національних інтересів угод про створення ЗВТ з Туреччиною, Радою співробітництва арабських держав Перської затоки та Економічним співтовариством держав Західної Африки. На сьогодні проводиться робота з оцінки можливості наслідків укладання угод про вільну торгівлю з РСАДПЗ (Рада співробітництва арабських держав Перської затоки) та ЕКОВАС (Економічне співтовариство країн Західної Африки)», - сказала Владислава Рутицька.

«Наше завдання сьогодні – нарощувати аграрний експортний потенціал, відкривати нові ринки, робити все можливе для того, щоб українська продукція продавалася по всьому світу, а словосполучення "Made in Ukraine" чітко асоціювалося з найвищим рівнем якості і безпечності за доступну ціну», – додала вона.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux