У Мінагрополітики сподіваються на активну позицію заступника керівника “Укрспирту” у прискоренні приватизації підприємства

Опубліковано 06 липня 2016 року, 15:33

Керувати таким промисловим гігантом та монополістом як «Укрспирт» має людина, яка буде здатна здійснити запуск підприємств та підготувати їх до приватизації. Ринок спирту має бути демонополізовано. Про це заявив міністр аграрної політики та промисловості Тарас Кутовий, коментуючи засідання номінаційного комітету конкурсу на посаду директора ДП «Укрспирт», яке відбулося 5 липня. Міністр також висловив сподівання, що заступник директора «Укрспирту» Сергій Блескун, який останнім часом де-факто обіймав посаду в.о. керівника підприємства, прискорить його приватизацію та демонополізацію.

«Позиція щодо термінової приватизації була підтримана паном Блескуном, як єдино можливий варіант ефективного розвитку ситуації. Сподіваюся, як заступник директора, він прискорюватиме приватизацію та демонополізацію підприємства», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Міністр також пояснив рекомендацію комітету змінити виконуючого обов’язки Сергія Блескуна: «Під час засідання комітету Сергій Блескун зняв свою кандидатуру в цьому конкурсі. Згідно із постановою Кабінету міністрів № 777 на період проведення конкурсного відбору міністерство призначає виконуючого обов’язки керівника підприємства на строк, який не може перевищувати трьох місяців. Ця вимога постанови була підставою для рекомендації змінити виконуючого обов’язки Сергія Блескуна. Він продовжує займати посаду заступника директора ДП «Укрспирт». Сподіваюся на його активну позицію на цій посаді та продовження реформи», - підкреслив Тарас Кутовий.

Нагадаємо, команда Міністерства аграрної політики та продовольства України на чолі з Тарасом Кутовим розробила стратегічний план реформування галузі "3+5". Одним зі стратегічних напрямків реформ є збільшення прибутковості держпідприємств та приватизація збиткових. У результаті приватизації збиткові нині держпідприємства отримають можливість працювати ефективно, "вийдуть з тіні" та наповнюватимуть держбюджет. Також будуть створені нові робочі місця і запроваджені інноваційні технології виробництва.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux