У Мінагрополітики пройшов семінар щодо основ нового харчового законодавства

Опубліковано 15 вересня 2017 року, 11:58

«Питання безпечності та якості харчових продуктів має пріоритетне значення для урядів всіх країн, виробників харчових продуктів, їх продавців та споживачів. Сучасна трансформація харчового законодавства покликана вибудувати дієву систему контролю за безпечністю харчових продуктів, із урахуванням інтересів усіх зацікавлених сторін.

14 вересня, у Мінагрополітики відбувся семінар «Основи нового харчового законодавства» для державних службовців та операторів ринку, який мав на меті представити і пояснити основні принципи нового законодавства у сфері безпечності продуктів.

«Питання безпечності та якості харчових продуктів має пріоритетне значення для урядів всіх країн, виробників харчових продуктів, їх продавців та споживачів. Сучасна трансформація харчового законодавства покликана вибудувати дієву систему контролю за безпечністю харчових продуктів, із урахуванням інтересів усіх зацікавлених сторін. Впродовж 2-ох останніх років ми, спільно з проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», провели багато зустрічей та дискусій, в ході яких зрозуміли, що потрібно провести цикл навчань, який би дав відповіді на питання, повязані із законодавством у цій сфері. Саме тому ми запросили експертів, які знають як працює європейська системи безпечності продуктів, як працюватиме наша нова система, а також якою буде роль кожного органу в новій системі», - зазначив директор департаменту продовольства Мінагрополітики Микола Мороз на початку семінару.

У заході взяли участь представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Мінагрополітики, експерти Офісу підтримки реформ Мінагрополітики, центральних органів виконавчої влади (ДРС, Держпродспоживслужба, Мінекономрозвитку, МОЗ), експерти Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів України», представники галузевих формувань харчової та переробної промисловості.

У ході семінару було здійснено короткий огляд нового українського законодавства в сфері санітарних та фотосанітарних заходів. Своїми знаннями та досвідом з розглянутих питань поділилися провідні експерти проекту ЄС.

Учасників було проінформовано щодо основних положень законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Окрему увагу було приділено основним положенням законопроекту «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» та ознайомлення учасників з процедурами, заснованими на принципах системи НАССР.

Довідково:

Впродовж 2016-2017 рр. Мінагрополітики спільно з проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» за підтримки ОДА провело 33 семінари в усіх регіонах України для представників операторів ринку харчових продуктів. В заходах взяло участь більше 2000 фахівців підприємств харчової та переробної промисловості на яких були висвітлені питання вимог щодо нового харчового законодавства, ролі та відповідальності операторів ринку у цій сфері; застосування у виробництві процедур, заснованих на принципах НАССР; послідовність, впровадження принципів НАССР та економічний ефект від їх впровадження.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux