У Кіровоградській області працює 32 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи, - директор Департаменту АПК Кіровоградської ОДА

Опубліковано 28 березня 2016 року, 12:58

У 2015 році на Кіровоградщині індекс промислового виробництва харчових продуктів, напоїв відповідно до 2014 року склав 64,3%. У січні – листопаді  2015 року реалізовано харчових продуктів на суму 8329,9 млн. грн., що становить 46,7% до всієї реалізованої продукції промисловості в області. Так відзвітував про підсумки роботи агропромислового комплексу області за 2015 рік, директор Департаменту агропромислового комплексу Кіровоградської ОДА Сергій Коренюк під час щотижневої апаратної наради Мінагрополітики.

За його словами, в агропромисловому комплексі Кіровоградщини протягом 2015 року завершено реалізацію  33 інвестиційних проектів кошторисною вартістю 540,1 млн грн..

Сергій Коренюк додав, що з метою оновлення машинно-тракторного парку сільськогосподарських товаровиробників області у 2015 році придбано 662 од. техніки на суму 685,1 млн.грн., в тому числі: тракторів – 223 од. (342,4 млн. грн.), зернозбиральних комбайнів – 60 од. (140,4 млн. грн.), ґрунтообробної техніки – 145 од. (49,6 млн. грн.), посівної техніки – 61 од.  (42,6 млн. грн.). «Для проведення весняно-польових робіт технологічна потреба в пальному для господарств агропромислового комплексу області складає 30,5 тис. тонн дизпалива та 5,4 тис. тонн бензину», - повідомив керівник Департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Стосовно сільськогосподарської обслуговуючої кооперації Кіровоградщини, то він повідомив, що в області налічується 32 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи. Із них шість створено у 2015 році. 1,5 тисяч осіб є членами кооперативів. «Найбільшу питому вагу серед кооперативів займають: з механічного обробітку ґрунту та збору урожаю (39%), молочарські (36%), інші (13%), плодоовочеві (6%), зернові (3%), м'ясні (3%). Згідно з даними Державної служби статистики України в області було зареєстровано 2608 фермерських господарств», - наголосив Сергій Коренюк.

Він також зазначив, що у рамках впровадження Канадського кооперативного зернового проекту (UGSMC) у листопаді 2015 року в Бобринецькому районі створений сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Зерно- БУНК». Проект підтримує зерновиробників Бобринецького, Компаніївського та сусідніх районів з створення кооперативного зернового елеватора.

«На Кіровоградщині також завершені роботи з створення першого в області кооперативного молокопереробного міні-цеху на базі СОК «Іванковецький світанок» Знам'янського району. СОК «Іванковецький світанок» випускатиме свою продукцію під торговою маркою «Сімейна ферма», що була розроблена в рамках проекту. Потужність переробки молока – від 3 тонн за зміну. На сьогодні розпочато виробництво молочної продукції (торгова марка «Сімейна ферма») для проведення лабораторних досліджень в тестовому режимі», - наголосив керівник профільного департаменту ОДА.

Також у 2015 році в області проведено 1349 сільськогосподарських ярмарків, на яких сільськогосподарськими товаровиробниками та підприємствами харчової промисловості реалізовано близько 4301 тонну продукції власного виробництва на суму майже 82 млн. грн.

Ознайомитись із більш детальною інформацією щодо роботи агропромислового комплексу Кіровоградщини у 2015 році та основні завдання на 2016 рік можна у презентації.

 Прес-служба Мінагрополітики

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux