Днями, під час зборів Союзу птахівників України, Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа обговорив із представниками бізнесу процес наближення українського законодавства до норм ЄС у галузі ветеринарії та безпечності харчових продуктів.
Учасники проаналізували зміни в українському законодавстві щодо вимог до виробників харчових продуктів, які набувають чинності у 2018 році та були прийняті з метою гармонізації української законодавчої бази до норм Євросоюзу. Присутні відзначили, що оператори ринку, які працюють із дотриманням усіх норм законодавства, зацікавлені у впровадженні європейських стандартів, адже це відкриє для них нові ринки збуту продукції.
Володимир Лапа зазначив, що за останній час Держпродспоживслужба в режимі відео конференцій із представниками Єврокомісії працює над узгодженням питань двосторонньої торгівлі та погодження сертифікатів на ряд харчових продуктів. Дана робота буде продовжена у січні наступного року.
Голова Держпродспоживслужби закликав представників бізнесу активніше долучатися до процесу реформування вітчизняного законодавства у галузі ветеринарії та безпечності харчових продуктів.
«Держпродспоживслужба завжди відкрита до комунікацій з бізнесом і буде вдячна за пропозиції, які стосуються удосконалення законодавчої бази, зокрема, щодо безпечності харчових продуктів, що безперечно відобразиться на безпечності харчових продуктів для українського споживача», - наголосив Володимир Лапа.
За матеріалами Держпродспоживслужби