У 2015 р. вісім КХП зі сфери управління Мінагрополітики отримали валового прибутку на 40% більше, ніж у 2014 р. - 76, 5 млн грн

Опубліковано 06 квітня 2016 року, 10:50

Вісім комбінатів хлібопродуктів (КХП), які входять до сфери управління Мінагрополітики, у 2015 р. було вироблено понад 250 тис тонн борошна, що становить більше 10% внутрішнього споживання країни. Відтак, холдинг державних КХП - серйозний гравець на ринку України. Про це було повідомлено під час заслуховування звітів про фінансово-господарську діяльність КХП під час наради у Мінагрополітики під головуванням Першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського.

До сфери управління Мінагрополітики входять такі комбінати хлібопродуктів: ДП "Новопокровський КХП", ДП "Неполоковецький КХП", ДП "Дунаєвецький КХП" , ДП "Полтавський КХП", ДП "Радивилівський КХП", ДП "Івано-Франківський КХП", ДП "Луцький КХП №2" та ДП "Ніжинський КХП". Основне їхнє завдання полягає у зберіганні та переробці зерна.

Сумарний обсяг одноразового зберігання ними зерна  складає понад 830 тис. тонн. «При цьому планова потужність переробки зерна (виробництва борошна) цими комбінатами складає 2822 тонн на добу. У 2015 р. коефіцієнт завантаження потужностей зберігання зерна склав більше 70%, а це  610 тис. тонн. Якщо говорити про грошовий еквівалент, то їхній чистий дохід склав 510 млн грн, що на 12% більше, ніж у 2014 р. Валовий прибуток при цьому становив 76, 5 млн грн, що на 40% вище, ніж у 2014 р.

Учасник наради, фінансовий аналітик Юрій Тарасенко повідомив, що п'ять з цих підприємств у минулому році принесли прибуток. «Чистий фінансовий результат склав 8,7 млн ​​грн. Три інші підприємства, серед  яких ДП "Івано-Франківський КХП", ДП "Луцький КХП №2" та ДП "Ніжинський КХП" стали збитковими і вийшли у мінус 10,8 млн грн. Причини таких збитків – загальний стан підприємств, спричинений діяльністю попереднього їхнього керівництва», - зауважив Юрій Тарасенко.

До речі, проведення спільних нарад за підсумками діяльності за рік всіх держпідприємств, які знаходяться у підпорядкуванні міністерства, є абсолютно новим для Мінагрополітики. «Проведення таких великих зустрічей – це абсолютно новий підхід і нова практика для відомства», - зазначив Юрій Тарасенко.   

Нагадаємо, що спільні наради вже проводилися для керівників підприємств Держветфітослужби України, Держрибагентства України та комбінатів хлібопродуктів. Подібні зустрічі плануються проводитися із керівниками ДП «Артемсіль» та ДП «Укрспирт».

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux