Цьогоріч весняно-польові роботи розпочалися майже на місяць раніше, ніж у 2012-му

Опубліковано 20 лютого 2013 року, 10:15

Цьогоріч посів ярих зернових культур прогнозується здійснити на площі 8,1 мільйона га, в тому числі ранніх ярих зернових – 3,0 мільйона га.Для того, щоб приступити до польових робіт вчасно, сільгоспвиробники продовжують накопичувати мінеральні добрива, засоби захисту рослин, протруйники та насіння.

В Україні вже розпочалися весняно-польові роботи. Використовуючи сприятливі погодні умови, посівну розпочали майже на місяць раніше, ніж у минулому році. Наразі аграрії Криму вже засіяли 15,2 тисячі гектарів ярими зерновими. В інших регіонах продовжується підживлення озимих зернових культур. Наразі добрива внесені на площі 297,2 тисячі гектарів. Загалом же аграрії забезпечені мінеральними добривами на 79%. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Цьогоріч посів ярих зернових культур прогнозується здійснити на площі 8,1 мільйона га, в тому числі ранніх ярих зернових – 3,0 мільйона га.

Для того, щоб приступити до польових робіт вчасно, сільгоспвиробники продовжують накопичувати мінеральні добрива, засоби захисту рослин, протруйники та насіння.

«З урахуванням перехідних залишків, наразі аграрії мають у наявності 761,8 тисячі тонн поживних речовин міндобрив, або 79% до заявки, і на 22% більше проти минулого року. Завдяки сприятливим погодним умовам сільгоспвиробники продовжують підживлення озимих зернових культур. Найбільше підживлено в Криму – 101,6 тисячі га, Одеській області – 50,2 тисячі га, Запорізькій – 49,3 тисячі га», − поінформував Микола Присяжнюк.

Він також зазначив, що сільгоспвиробники закупили 12 тисяч тонн засобів захисту рослин та 704 тонни протруйників. Насінням же аграрії вже давно забезпечені, і навіть більше від потреби.

Міністр також нагадав про стан озимих. Наразі сходи отримано на площі 7,9 мільйона га, або на 97,7%. У доброму та задовільному стані перебувають 7,2 мільйона га, а в слабкому та зрідженому – 0,7 мільйона га.

«Таким чином, перезимівля озимини відбувається нормально, посіви перебувають переважно в доброму та задовільному стані і зберегли закладений з осені високий потенціал продуктивності», − зауважив Микола Присяжнюк.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux