Створення ефективної служби з безпечності продуктів і захисту споживачів – серйозний виклик для керівництва Держпродспоживслужби

Опубліковано 17 грудня 2015 року, 12:24

Створення сучасної та ефективної Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також подолання корупції, яка історично мала місце в діяльності контролюючих інстанцій – основні виклики для керівництва Держпродспоживслужби. На цьому наголосив Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації.

Володимир Лапа поінформував учасників зібрання про основні процеси, які відбуваються в рамках формування нової Служби. Він наголосив, що реформування розпочалося майже рік тому, але цей час був фактично змарнований, і лише зараз здійснюються дійсно реальні кроки зі створення Держпродспоживслужби і її територіальних органів.

«Зараз моє завдання полягає у тому, щоб якомога швидше запустити нову Службу, пройти необхідні процедури, налагодити прозорі процеси і створити потужну команду. При цьому є розуміння, що кадровий склад потребує суттєвого підсилення і часткового оновлення», - зазначив Володимир Лапа, наголосивши при цьому на важливості збереження існуючих позитивних напрацювань.

Він також закликав представників бізнес-середовища брати активну участь у всіх цих процесах – починаючи від укомплектування Служби кадрами, закінчуючи роботою над законодавством. Разом з цим Перший заступник Голови Держпродспоживслужби запевнив, що зробить все від нього залежне для налагодження комунікації з бізнесом. «Ми розраховуємо на допомогу бізнес-спільноти. Ми зараз формуємо потужну експертну групу, яка напрацьовуватиме законодавство. Якщо бізнес буде готовий делегувати своїх спеціалістів, то ми із задоволенням залучимо їх до нормотворчого процесу. Наше завдання – виходити на ту кількість і якість нормативно-правових актів, яка потрібна державі і бізнесу», - заявив Володимир Лапа.

Він також запевнив учасників зустрічі, що і надалі працюватиме над дерегуляцією і скасуванням бар’єрів у роботі бізнесу. За словами Першого заступника Голови, державне регулювання повинно залишитися лише там, де є критична потреба.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux