Стратегія розвитку сільського господарства на 2015-2020 рр. має 10 головних стратегічних пріоритетів, - Ярослав Краснопольський

Опубліковано 22 березня 2016 року, 14:05

Земельна реформа, продовольча безпека, розвиток агропродовольчих ланцюгів доданої вартості та сільський розвиток і відродження українського села -  такі стратегічні пріоритети Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 роки. Про це повідомив Перший заступник Міністра Ярослав Краснопольський під час 7-ї щорічної конференції Інституту Адама Сміта, Форуму «Агробізнес України», який 22 березня відбувся у Києві.

«Серед основних стратегічних пріоритетів Стратегії є також проведення інституційної реформи. Це зміни, які мають відбутися безпосередньо у міністерстві і в наших центральних органах виконавчої влади, що підпорядковуються відомству. Зокрема це стосується Держлісагентства, Держрибагентства та Держпродспоживслужби», - зауважив  Перший заступник Міністра.

Наступний пріоритет, який зазначив Ярослав Краснопольський - це оподаткування: «Сьогодні триває дискусія щодо зміни системи оподаткування з початку 2016 року, що є серйозним викликом для українських аграріїв. Зазначу, що вчора у Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної справи відбулося обговорення щодо пошуку компромісних рішень. Тому дане питання вимагає доопрацювання та подальшого обговорення».

Серед інших пріоритетів Стратегії він окремо виділив розвиток ділового клімату та протидію корупції, створення стабільної правової системи, що відповідає міжнародним європейським стандартам, а також доступ до міжнародних ринків, торгівельна політика та просування експорту.

«Крім цього важливим аспектом є розвиток освіти, науки та дорадчих послуг. Не дивлячись на те, що аграрні наукові заклади передані до Міністерства освіти і науки України, ми все одно продовжуватимемо контролювати політику, пов’язану із системою освіти, напрацюванні програм і навчальних процесів», - зазначив Ярослав Краснопольський.

Окремо Перший заступник Міністравиділив аспект захисту довкілля та управління природними ресурсами: «Тут варто зазначити один важливий напрям – систему зрошення для південних областей України. Разом із Світовим банком ми передбачаємо відродження та збільшення поливних земель до 1 млн га. Тож протягом поточного року буде відпрацьована відповідна стратегія у даному напрямі, аби у 2017 році вже розпочати процес інвестування».

Наостанок він додав, що детальніше ознайомитися із Стратегією можна на офіційному сайті Мінагрополітики за посиланням: http://minagro.gov.ua/node/16025.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux