Ситуація щодо охорони лісів від вогню контролюється цілодобово, – Олександр Ковальчук

Опубліковано 08 вересня 2015 року, 11:38

На виконання доручення Прем’єр-міністра України організована цілодобова робота диспетчерської служби з метою отримання і передачі оперативної інформації про виникнення лісових пожеж. Посилено роботу авіапатрулювання та збільшено години польотів над найбільш небезпечними територіями. Про це заявив Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук.

 «Розпочато роботу з ведення малої авіації для боротьби з лісовими пожежами. Здійснюються додаткові навчання Державної лісової охорони спільно з ДСНС. Додатково залучено 9,8 тис чоловік до добровільно-пожежних дружин», - наголосив голова відомства.

За його словами, в належному стані підтримуються попередньо закуплені 110 лісопожежних модулів. «Розпочато процедуру закупівлі ще двох лісопожежних модулів та чотирьох пожежних автомобілів. Придбано сім пожежно-спостережних веж, 16телевізійних систем спостереження та інший інвентар. Для оперативного гасіння лісових пожеж накопичено відомчий матеріальний резерв пально-мастильних матеріалів та додатково створено резерви обсягом 750 тонн, які постійно поновлюються за кошти державних підприємств», - повідомив Олександр Ковальчук.

За його словами, протягом всього пожежонебезпечного періоду надзвичайною була і залишається ситуація в Луганській області. «В цьому регіоні виникло 286лісових пожеж на площі 1010 га. Оперативна ліквідація пожеж в цьому регіоні неможлива у зв’язку з проведенням бойових дій та забороною в`їзду пожежних машин в лісові масиви через замінування територій. Для гарячих точок в Луганській області лісогосподарським підприємствам виділено 4,5 тис. літрів дизельного палива та 4,6  тис. літрів бензину», - наголосив голова Держлісагентства.

«У підпорядкуванні Держлісагентства знаходиться основна частка лісів – 7,6 млн. га (73%). З них хвойні насадження, які є найбільш пожежонебезпечними та становлять майже половину цієї площі. За результатами проведеної роботи та незважаючи на екстремальні погодні умови, державною лісовою охороною не допущено жодної великої пожежі, яка б призвела до важких наслідків. Навпаки, цього року, в порівнянні з 2014 роком, площа загоряння в лісах зменшилась вдвічі» - нагадав керівник лісового відомства.

Довідково: У лісовій галузі створена та підтримується у належному стані відомча пожежна охорона, основою якої є лісові пожежні станції. На сьогодні охорону лісів від пожеж забезпечують 321 державне лісогосподарське підприємство. У їх складі функціонує 269 лісових пожежних станцій. Чисельність відомчої пожежної охорони складає понад 11 тисяч чоловік.

Лісовою охороною Держлісагентства з початку року проведено біля 12 тисяч рейдів з виявлення порушників правил пожежної безпеки, виявлено 1883 порушники та оштрафовано на загальну суму 50,7 тисяч гривень.

 Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux