Розвиток високотехнологічного агросектору є стратегічно важливим для економіки, - Олексій Павленко

Опубліковано 22 березня 2016 року, 17:05

«В Україні здійснюються глибокі структурні реформи. Розвиток високотехнологічного агросектору – стратегічний вектор змін в українській економіці», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі з Генеральним директором Ізраїльської державної корпорації страхування експорту ASHRA Тзахі Малач.

Олексій Павленко наголосив, що сьогодні перед агропромисловим комплексом України постають вкрай амбітні завдання, серед яких найголовнішими є:

o         нарощування сільськогосподарського виробництва;

o         поглиблення переробки сільськогосподарської продукції;

o         стимулювання експорту;

o         відкриття світових ринків для вітчизняних виробників;

o         та вихід на ключові позиції на світовому продовольчому ринку.

Говорячи про українсько-ізраїльське співробітництво, Олексій Павленко наголосив на важливості залучення ізраїльських інвестицій у розвиток АПК України.

«Серед пріоритетних напрямів для інвестування - будівництво та модернізація інфраструктурних об’єктів, зокрема у зерновому господарстві. Крім того, інвестицій потребує ринок плодово-овочевої продукції. Першочергове вкладення інвестицій необхідні у впровадженні прогресивних технологій вирощування овочів і плодів, переробці та зберіганні, реконструкції переробних підприємств, розвитку інфраструктури ринку. Привабливою для інвестицій є галузь тваринництва, яка потребує модернізації, будівництва нових виробничих об’єктів, придбання сучасного обладнання та техніки», - підкреслив очільник відомства.

Він також звернув увагу, що Уряд України активно працює над створенням вітчизняної моделі підтримки експорту за участю державної страхової компанії. І в цьому контексті досвід Ізраїлю є вкрай важливим.

Наприкінці зустрічі Олексій Паленко запросив ізраїльську сторону відвідати України для докладнішого ознайомлення з можливостями вітчизняного агросектору.

«Вдалою нагодою для цього будуть Міжнародна агропромислова виставка-ярмарка «Агро – 2016», яка відбудеться в м. Київ 8-11 червня 2016 року та Міжнародна виставка рентабельного високоефективного сільського господарства «ІнтерАГРО», яка відбудеться в м. Київ 08-11 листопада 2016 року», - зазначив Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux