Розвиток аквакультури сприятиме збільшенню пропозиції української риби, - Держрибагентство

Опубліковано 11 березня 2016 року, 14:19

 «Згідно постанови Кабміну з 1 січня 2016 р. ми створили можливість для оренди частини водойми і розведення риби у морях та у садкових господарствах у частинах водосховищ, а також скасували митний збір на корма для риби. Наше завдання у 2016 році – максимально сприяти розвитку  аква- та марикультури відповідно до світових стандартів. Адже Україна має для цього всі можливості», - зазначив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів під час прес-конференції в інформаційному агентстві «Укрінформ».

Він також повідомив, що вУкраїні вперше будуть встановлені правила щодо утримання, годування та лікування об’єктів аквакультури при органічному виробництві, що відповідають загальноєвропейським тенденціям, а також вимоги щодо виробництва органічної продукції аквакультури та морських водоростей. «Тож відтепер рибна продукція, що відповідатиме всім стандартам, маркуватиметься як органічна», - зазначив Ярема Ковалів.

За його словами, вперше з’явиться можливість розведення риби в морі у садках. Наприклад, таких як чорноморський калкан, сталеголовий атлантичний лосось,  американський смугастий окунь та радужна джерельна форель. А також молюсків – мідій, устриць, гребінців.

 «Багатьом українським підприємцям цікаве аквафермерство. Питання стоїть у  інвестиціях та доступних кредитах. В цьому напрямі важливим є договір з Європейським Інвестиційним Банком, ратифікація з яким буде винесена на розгляд у ВР. Український агрокомплекс має отримати 400 млн євро, де частина коштів передбачена саме на фінансування аквакультури та рибного господарства, кредитів для аквафермерів, розвиток малого та середнього бізнесу», – повідомив Ярема Ковалів.

Крім того, він зазначив, що Держрибагентство також працює над законопроектом щодо орендної плати у сфері аквакультури: «Він має  врегулювати питання орендної  плати на землю водного фонду державної та комунальної власності для цілей аквакультури та встановлення фіксованого податку в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки землі. Це допоможе підприємцям встановити стабільні, зрозумілі та фіксовані відносини з державою». 

 

За інформацією прес-служби Держрибагентства

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux