портал в режимі тестування та наповнення
0 800 215 010
Гаряча лінія
1545
Урядова гаряча лінія
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочався перший консультативний семінар із впровадження пілотної програми державного контролю сирого молока

Опубліковано 15 березня 2018 року, 13:57

Пілотна програма впроваджується у Миколаївській, Вінницькій, Полтавській та Харківській областях та охоплює весь ланцюжок, починаючи від відбору зразків, їх транспортування, дослідження та закінчуючи аналізом результатів досліджень. Даний семінар присвячений першому етапу впровадження проекту і зосереджений на підтримці планування та реалізації пілотного проекту, обговоренню висновків, визначення перших кроків, які стосуються поширенню програми на національному рівні, а також огляду міжнародного досвіду.

У Києві розпочався перший консультативний семінар із впровадження пілотної програми державного контролю сирого молока, організований Швейцарсько-українським проектом створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні (SAFOSO). Семінар триватиме 15-16 березня.

Пілотна програма впроваджується у Миколаївській, Вінницькій, Полтавській та Харківській областях та охоплює весь ланцюжок, починаючи від відбору зразків, їх транспортування, дослідження та закінчуючи аналізом результатів досліджень. Даний семінар присвячений першому етапу впровадження проекту і зосереджений на підтримці планування та реалізації пілотного проекту, обговоренню висновків, визначення перших кроків, які стосуються поширенню програми на національному рівні, а також огляду міжнародного досвіду.

Учасників семінару привітав Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, який зазначив, що питання контролю якості сирого молока на сьогодні є надзвичайно актуальним для України. «Зараз виникають нарікання на якість молочної продукції, простежуваність процесу виробництва, переробки та реалізації молока. Всі ми розуміємо, що є підприємства, що свідомо підходять до контролю молока, тому не приймають партії, які не відповідають вимогам законодавства. Але при цьому не факт, що це молоко не піде на переробку на інші, не такі сумлінні, підприємства. Тому наше завдання -  не лише напрацювати, але і запровадити ефективний контроль на всіх етапах харчового ланцюга», - наголосив Володимир Лапа.

За його словами, саме синхронізації корпоративного та державного контролю, відпрацювання взаємодії і питання періодичності контролю дозволить отримати позитивний результат і для галузі, і для споживача.

Володимир Лапа висловив сподівання, що за результатами роботи семінару будуть напрацьовані збалансовані комплексні пропозиції, які Держпродспоживслужба зможе використати у своїй діяльності.

За інформацією Держпродспоживслужби